Wednesday, June 25, 2014

Buffet Ramadhan 2014 Di In Colonial Restaurant, Intermark Kuala Lumpur

Hi Korang,


Eh citer pasal Ramadhan buffet ni memang tak akan pernah abis dalam diary blog www.ciklilyputih.com. Bab makan ni memang elemen yang terpenting sekali, sebab korang memang suka tengok gambar makanan yang sedap-sedap dan menyelerakan.

Betul tak?

Ermm


Ok kali ni aku nak bawak korang ke In Colonial Restaurant di The Intermark Kuala Lumpur. Actually ini kali kedua aku ke mari. Kalau nak tahu pengalaman pertama aku meh baca kat entry makan besar ni.



Mesti korang salah paham tentang konsep restoran ni. Nama tampak macam western tapi sebenarnya ianya menghidang menu masak chinese fushion. Hah unik kan!

So sempena bulan ramadhan yang akan tiba tak lama lagi, pihak In Colonial Restaurant juga ada menyediakan hidangan buffet ramadhan untuk pertama kalinya.

Mehlah kita intai di antara menu makanan yang bakal jadi santapan korang di bulan puasa nanti.

fried wanton

mango prawn rolls

lemon fish fillet




Ok itu baru appetizer kan, yelah orang kata pembuka selera. 

Sekarang kita tengok hidangan utama plak






Eh ada satu lagi menu baru yang aku rasa bakal menambat perut korang akan dilancarkan pada 15th Julai 2014 iaitu

Aglio Scallops(南欧鲜贝) 
Per portion is 5 pcs price : RM65

Aku sempat rasa Aglio Scallops ni, memang sangat besar portionya. Terbaik kalau di makan panas-panas.

Ok desert plak



Sket je untuk hari tuh tapi bulan ramadhan nanti haruslah ada pelbagai jenis pemanis mulut.

Untuk buffet Ramadhan 2014 ni, ianya bermula dari 30hb Jun 2014 – 27hb Julai 2014 dari 6.30petang hingga 10.00 malam.


Harga buffet ramadhan 2014 di In Colonial Restaurant ni adalah

RM 88++ untuk dewasa
RM 48++ untuk kanak-kanak (5-12 tahun)

Kalau beli voucher sekarang, cuma RM70nett sahaja tau (valid till 30 June 2014). Kan bagus tuh.

Untuk tempahan sila hubungi, 03-2856 9033 atau email ke dining@incolonial.com.my


Ok ok , jom check it out

In Colonial Restaurant
Lot G13, Ground Floor,
The Intermark, Jalan Tun Razak, Kuala Lumpur

Tel: 03-2856-9033


Walaupun menu nampak cam kurang sedikit daripada sesetengah tempat tapi korang akan rasa puas hati sebab makanannya sedap-sedap belaka.

Ini aku tak tipu, memang dah terbukti sebab aku dah makan…

Selamat menjamu selera korang di tengahari ni nanti ek

5 comments :

Amanda Suria said...

Yang ni mmg menarik..SA mmg suka....especially main course tu....terliur iolls

Noraizan said...

Telan air liur nengok

Mummy Dina said...

bestnye..kene masuk dalam list tempat utk berbuka kitorang ni..:)

hazman fadzil said...

beb....kalau semua menu tu dalam set hidangan bufet memang berbaloi laa sebab kalau harga ala carte pun dah brapa kan... kualiti makan di sini memang terbaik kan...

Mas Zull said...

assalamualaikum CLP...sedap2nya tengok makanan ni...:)