MY HISTORIC MOMENTS

Wednesday, June 11, 2014

REVIEW | ENCHANTEUR PARIS Body Lotion And Serum

Hi Korang,


Memang banyak pilihan losyen badan masakini kat pasaran kan? 

So yang mana satu pilihan hati korang… ermm ke tak guna langsung body lotion kat umah ni. Ishkk mana boleh tak guna penting tu tau.


Aku kat rumah ada, dalam handbag ada, kat opis ada even dalam kereta pun ada, just standby incase kalau tengah-tengah jem boring tak de apa nak buat bolehlah sapu losyen kat tangan kan.

Aku dapat cuba ENCHANTEUR Paris Body Lotion and serum ni. Thanks to The Butterfly Project for this ye. Dapatlah main sapu sana sini kan, yelah pilihan banyak. Mehlah aku citer sket sesatu ek

ENCHANTEUR PARIS All-In-One Whitening

All-in-One Body Serum giving you Multiple Benefits in 1 application for Fair, Beautiful Soft skin even if you are out under the sun.
· SPF24++ Sun Protection against harmful UVA & UVB sun rays
· Licorice Concentrate to whiten and even out skin tone
· Hyaluronic Hydration for 24hours hydration

ENCHANTEUR PARIS Triple Whitening Lotion

Triple Whitening Body Lotion gives you Fair & Radiant skin that will love to flaunt through 3 whitening action in which 3 main whitening ingredients – Vitamin B3, Sakura & Licorice Concentrates work together to Whiten & Even Out skin tone
· Vitamin B3 helps stop the aggregation of melanin to prevent pigmentation
· Sakura Concentrate works tyrosinase activity to even out skin tone
· Licorice Concentrate prevents the formation of dark pigment


ENCHANTEUR PARIS Firm and Repair

Firm & Repair Body Lotion gives you Healthy, Supple & Youthful looking skin. This lotion is enriched with
· Micro Collagen that strengthens and firms up body tissues, keeping skin firm, supple and youthful looking
· Swiss Edelweiss protects skin against free radicals and works actively to repair damaged skin overnight

ENCHANTEUR PARIS Light and Fresh

Light & Fresh Body Lotion, a fast absorbing, water-based formulation giving you Fair, Fresh & Moisturized skin
It is a non-sticky and non-greasy lotion enhanced with:
· UV protection against harmful sun rays
· Licorice Concentrate that prevents the formation of dark pigment
· Portulaca and Aloe Vera Concentrates that deeply moisturize your skin
Good for outdoor as it also comes in uplifting and refreshing fragrance that keeps you fresh even it is hot outside.


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

MY REVIEW


Aku suka keempat-empat losyen ni coz baunya ermm wangi sangat. Kalau dah sapu tuh, dah tak yah nak pakai perfume. Baunye melekat hingga ke petang orang kata. Especially orang yang berada sekeliling aku, rasa bangga gituh.

Lepas tu plak losyen ni sangat cepat meresap ke dalam kulit. Tak sampai 3bminit gituh tak de kesan dah, biasalah kulit aku kan tebal so kadar penyerapan tu tak sama dengan orang lain hehehehe.


Kalau waktu siang aku pakai Light and Fresh coz aku ni kat aktif kesana ke mari kan so bau tuh still ada je dan kalau malam plak haruslah guna Firm and Repair sebab baunya harum yang boleh buatkan aku cepat je nak tidur

Korang sukalah wangi-wangi ni kan.


Meh layari www.enchanteur.com.my atau FB di https://www.facebook.com/EnchanteurMY untuk nak tau lebih lanjut pasal produk ni.

Kalau nak pi beli, boleh dapatkan Enchanteur Paris Body Lotion di kedai berhampiran korang.






6 comments :

eyza said...

EYZA GUNA lIGHT & FRESH.. MMG WANGI SANGAT..PASNI INGAT NAK CUBA WARNA PINK PULAK.. :)

Mieza Everdeen said...

best sangat kan losyen Enchanteur ni, Mieza pun suka pakai and bawa sebotol kemana-mana je. wangi!

Ema Johari said...

memang sangat wangi bau enchaunter ni.

hazman fadzil said...

Enchanteur nie aku tahu adalah minyak je yang femes....skang ada lotin pulak...mesti wangi sangat kan...

Mas Zull said...

assalamualaikum CLP...nak juga cuba satu nanti...:)

Amanda Suria said...

SA x pernah guna Enchanteur tu...ok..tgok review ni rasa nak cuba dah...