Monday, March 4, 2013

Murtabak Singapura Di Bangi

Hi Korang,

Dulu ada satu kedai murtabak Singapore kat Seksyen 15 Bangi kalau tak silap aku, tapi sekarang dah jadi kedai tayar.

So tak tau mana kedai tu pi.


Then hari tuh, masa ktorg pi makan kat SOHO SEAFOOD tuh, ada plak gerai jual Murtabak Singapura ni.

So terus je pi order coz nak rasa.

Mr Big mintak yang 2 lapis punya dulu yang daging  je no mix-mix dengan ayam, nak tau gak betul ke banyak daging ke banyak bawang kan.

Ok sambil tunggu tuh makan OTAK-OTAK dulu. Kekonon macam appetizer, omputih sangat.

Rasanya dalam 10 – 15 minit, murtabak pun sampai

Inilah dia murtabak Singapura.

Overall memang beso dan tebal pun. Kulitnya nipis cam ranggup-ranggup gituh.




Tengok isinya, marbeles. Daging memang banyak dari bawang.Sebutir-sebutir boleh rasa tau.


Kuahnya plak ada 3 jenis. Pilih yang mana satu korang nak cicah kan. Ada kuah dhal, kuah kari dan kuah cili dan timun.


So makan, makan dan makan sepuasnya hingga licin menjilat jari. Barulah style orang India makan kan. Sekeping ni, ktorg share berdua. Itu pun cam lembap-lembap nak abiskan.


In terms of price plak, aku rasa ok la tu kot, berpatutan. RM10 je sekeping untuk 2 lapis. Molek bebenarlah. 

Korang kalau nak cuba pun boleh, meh je datang kat SOHO Seafood  ni, memacam style murtabak korang boleh cuba rasa dan makan

Apalagi, balik  ni singgah tau

p/s : gambo gelap sket coz malas nak bukak flash...





10 comments :

Nory Zoulkefle said...

perghhh

nampak sedapp je...

hehe

**oh yer dulu semalam nory tgk siaran ulangan super spontan, ternampak kelibat Cik Lily kat sana...fofularr gituu..hehe

Azueriena Norash said...

besttnyer murtabak singapore nie...azue mmg suker sgt murtabak...yg kat soho nie belum try lagi...

hazman aka species1980 said...

hurmmm....aku tahu memang ko mesti banyak giler lagi kan pending entry makan2x nie....by the way thanks of the info pasal murtabak nie...last time aku makan time duty travel kat senai - makan kat kampung melayu...nanti aku cuba yang nie pulak

Rasp said...

aduhhh melepas i...
baru je ke bangi wiken bebaru nie...
sangat suka murtabak s'pore nie makan dgn sos cili & timun tu....
yum yum yummmmm

Amanda Suria said...

tgok cara Mr Big makan terus terliur

Yumida Huda said...

sedapnyeeeeeeeee
harga..melopong jap..mahal sikit ar..sure nyaman nih
follow sini..jemput ke blog yumida

*wink* said...

mak aih..rsa lpaq blk bila bca entry nie

Fariq said...

nyum nyum.. 10 hengget sekeping takat nak merasa tu boleh la kot.. kalau hari2, pengsan pakcik..

ohcikgu said...

rasa geram pulak bila tengok murtabak tu..

Anonymous said...

Rasanya dah tukar seksyen 18. Minggu ni dr 30-1sep dia berniaga di Masjid India sempena weekend merdeka ni