Friday, March 8, 2013

Wahai Isteri, Senang Je


Hi Korang,

Pepagi Jumaat yang mulia ni, meh sket aku citer kat korang especially sang isteri kan. Si suami pun bolehla baca coz korang mesti suka punya lah


Ini adalah sedikit rahsia untuk korang lebih di sayangi oleh hubby korang.

1. Sekiranya anda menyediakan minuman untuk diminum oleh suamimu, maka pahalanya seperti berpuasa sunat selama setahun. 

2. Sekiranya anda menyedia dan menyiapkan makanan untuk dimakan oleh suamimu, pahala haji dan umrah. 

3. Perkhidmatan yang baik yang engkau berikan kepada suamimu, pahalanya tidak putus ganjaran dari Allah. 

4. Sekiranya anda hamil, pahalanya syahid. 

5. Sekiranya anda mandi junub kerana bersetubuh dengan suamimu, pahalanya seperti anda bersedekah 1,000 ekor kambing kepada fakir miskin. 

6. Sekiranya anda memelihara anak dengan baik, ianya menjadi benteng daripada api neraka. 

7. Sekiranya anda memandang suamimu dengan pandangan harmonis, pahalanya seperti anda berzikir kepada Allah. 

8. Seandainya anda mati dalam keadaan suamimu redha kepadamu, maka syurgalah tempatmu.

Apa macam ?


Senangkan nak dapat pahala.

Ok nanti sambung lagi minggu depan tazkirah Jumaat ni ek.


Info : www.google.com

10 comments :

Nens Collection said...

senang sebenarnya..tp kdg2 susah nk buat..bg nens la..huhuhu..semoga daku berkhidmat seikhlas mgkin buat suamiku..aminn

Cik Nurul Siezuka said...

Tips untuk masa depan nih.. hehehe :)

Sukma Haron said...

ermmmm....tazkirah ....senang nak dapat pahala...

nadia said...

salam kak lilyy! :)
saya nadia, kita jumpa time event lasertag redmummy hari tu. yang mula2 saya salam dengan akak tersilap sebut nama blogger lain. sorryyyyyy :P
salam kenal kak. hari tu tak sempat bertegur sapa pon kannn. alang2, nadia terus follow akak. harap boleh jumpa lagi lepas ni. :))

Izzat Eshak said...

Tak sabar nak ada isteri =)

CikLily Putih said...

@nens collection
itula senang je rupanya kan

CikLily Putih said...

@Nurul
itula simpan tau dlm otak tuh

CikLily Putih said...

@Sukma
baru je nie, itu yang share tuh

CikLily Putih said...

@Nadia
ala tak per, biasa lah tu kan..
next time kite leh jumpa lagi

AlyzaFisol said...

wahhh...bagus tips ni...boleh amalkan selalu... :)