Tuesday, March 12, 2013

Makan Chinese Muslim Food @ Restoran Haslinda Sim Abdullah


Hi Korang,

Mak ai tajuk bukan main lagi ek. La senang untuk korang sebenarnya nak google nanti kan.

Dah lebih dari 10 kali pi makan kat sini, now baru je nak citer kan.

Siapa kata tak sedap? Babap kang.. sedap la wei sebab tu Mr Big duk ulang makan kat sini je, sampai tokeh kedai pun dah kenal muka kan.


Memang agak payah sket nak cari kedai chinese muslim food ni. Nasib baik kat Bangi ni ada 2 je iaitu Mohd Chan Abdullah (MCA) dan kedai ni. Tapi malas nak ke MCA sebab ramai sangat orang dan mahal sket.

Opss bocor rahsia!

Di antara menu yang selalu ktorg order

Portugese Chicken RM12.00 (small plate). cilok gambo dr sini

Salted Egg Squid RM25.00 (large plate)

Crabmeat Beancurb RM12.00 (small plate)

Ini 3 dish yang memang akan di order kalau datang makan kat sini. Kekadang je ada tambah lauk sini kalau ktorg pi makan dengan kengkawan lain kan.


crabmeat soup

crispy cHicken

claypot beancurd

lemon chicken

siakap sweet sour

Banyak kan menu yang ktorg cuba kan!

Kalau korang datang awal bulan, ya ampun memang payah nak dapat seat tau kena tunggu turn makan. Sebab tu ktorg suka pi tengah bulan, orang tak ramai kan. Service memang ok la tak de lah lambat sangat, lagi pulak FREE WiFi so layanlah internet dulu kan sambil tunggu makan sampai.

Nak terangkan cam ne nak pi aku tak berapa pandai, so korang google jelah according to address kat bawah ni ek


Restoran Haslinda Sim Abdullah
No. 48, Jalan Medan 2C, Seksyen 9,
Bandar Baru Bangi 43650 Bangi
03-8925 6889
Everyday 11.30am – 11.00pm

Bagi ktorg sedap la sebab aku nak masak style cam ni memang tak de skill langsung lagi plak kalau kira-kira harga beli barang nak masak tu lebih mahal dari makan kat luar so baik pi makan kat luar jelah. Tapi tak boleh selalulah boleh kempis poket dibuatnya walaupun perut semakin kedepan kan.

So Bangian lets try tau..

Hehehhehe

Selamat Makan Korang!


8 comments :

Mas Zull said...

assalamualaikum ciklily...meriahnya makanan terliur tengok...:)

Amanda Suria said...

Bestnyaaaaaaa...biola cik lily nak belanja SA?HEHEHEHEHEHE

hazman aka species1980 said...

biasa gak lalu sini... tapi tak pernah singgah lagi....kalau tak silap diorang penah masuk JJCM kan....next time boleh terjah laaa

beta kupu said...

Salted Egg Squid tu sgt meruntun jiwa.....

Izzat Eshak said...

crabmeat soup!! yummy!

Mia Liana said...

wahhhh... sungguh berselera bila nampak makanan cam ni... huhuhu

Azueriena Norash said...

wallaaa....azue suker chinese punya masakan...tapi mmg mahal sket ler kann...peberet azue kat rest. Shahrin LOW kat Bukit Antarabangsa tu...

DiilaNordin said...

kak, ada lagi 1 kedai Chinese Muslim baru bukak kat seksyen 7 BB Bangi. Jom pergi. hehe

crabmeat soup nmpk sedap. nyum2~