Tuesday, March 12, 2013

Selesa Dengan Pakaian Dalam NEUBODI

Hi Korang,

Kalau setakat pakai BRA, rasanya korang pandai lah kan. Yelah kalau tak pakai mesti rasa pelik dibuatnya.

Tapi betul ke cara pemakaian bra korang tuh?

Jangan nak kata orang, aku sendiri pun kekadang terkial-kial jugak.


Jadi hari tu, aku berkesempatan ke butik pakaian dalam wanita NEUBODI ni di Paradigm Mall.

~Founded in 2008, Neubodi is a growing lingerie brand that represents an effortless body transformation through providing the right fit to exude the natural beauty and
confidence for every modern woman today~

Pakaian dalam di sini reka untuk memperbaiki kedudukan ‘aset’ kita yang selama ni kita abaikan. Rasanya lebih 600 jenis saiz termasuk plus size cam aku ni mengikut rekaan dari cup B – I, with band size dari 30 – 44,  warna, keunikan bagi saiz badan semua wanita.

Jom tengok koleksi bra dan panties kat butik ni.






Meh citer sket ciri-ciri uniknya Neubodi Bra ni

1. Shoulder straps
Shoulder straps are set at least 15mm wide to provide 10-20% support to to the breasts.


2. Soft boning structure
We incorporate each piece with a special boning side structure. This is a ‘keep and lock’ system to enhance your body silhouette.

3. Underband
The under band provides more than 80% of lift and support to the breasts. Our high and broad under bands are constructed to sit firmly around the body and to provide
stability to the breasts.

4. Centre piece
The center gore is thoughtfully constructed to sit firmly against the chest to provide a strong hold to the bra.


5. Cup
Our cups are impressed with a 3D contour design to actualize volume and also to intensify a desirable cleavage.


6. Underwire
The underwire is the crucial element to ensure the breast are cupped and held in place perfectly and comfortably.

Di butik Neubodi ni, sebelum korang beli bra dan panties dan sewaktu dengan korang di ajar dulu cara pemakaian yang betul. Aku pun di ajar sendiri oleh one of the expertise kat sini ye.


Memula pilih saiz bra yang betul. Kemudian cara nak pakai tu bukan main tibai je, ada step by step yang harus dilakukan. 

Refer kat gambar di bawah ni ek.


Faham tak?

Ke korang nak aku demo cara pakai bra yang betul. Aje giler wei, mana boleh. Nanti nampaklah lemak-lemak di sekeliling badan ni kan.



Once bila dah pakai tuh, feelnya lain beb. Korang dapat rasakan betapa selesanya bila bra ni melekap kat badan korang.


So terima kasih to Neubodi coz sudi curahkan ilmu sket kat aku yang tak berapa arif mengenai pakaian dalam ni. 

Hopefully pas ni, aku dah pandai jaga my ‘aset‘ ye…


Korang pun boleh gak praktikkan apa yang aku ajar ni, ye baguslah ilmu kesihatan cam ni. Lepas ni cik abang sayang pun mesti duk puji je korang kan hehehehehh


Untuk lebih info, korang boleh call customer careline ni ye 6012-7238128 / 03-6150 1288 atau klik ke www.neubodi.com

Pakaian dalam sama penting dengan pakaian kita kat luar tu tau

Cubalah ye..




4 comments :

Amanda Suria said...

tgok bra2 tu sgt2 menarik la....

nens cellection said...

wahh..best2!..mesti selesa amat kan..harga pon leh tahan jugak ne..hehe

Eyriqazz said...

18sx..fuh2,cpt2 tutup ..hik3

iNILah SAyA said...

info yg berguna..saya pn men hentam je pakai..janji pakai..lepas ni kena praktikkan dan ambil taw la..thx for sharing..=)