Friday, March 15, 2013

I’ve Been WOWed @ L’Oreal Women Of Worth Celebration for International Women Day


Hi Korang,
Last week aku dapat jemputan secara exclusive dari L’Oreal Paris bagi menyambut International Women Day.

Kebetulan jugak hari tu memang aku dan Mr Big cuti so aku bawak dia sekali ke Setia City Mall coz lepas tu ktorg nak ke Melaka straight.

Ini first time ktorg ke Setia City Mall ni. Mak datuk boleh tahan jauh gak dari Bangi tapi berbaloi bila sampai sana. Memacam ada lebih kurang KLCC je, ktorg cam terpegun sekejap. Segal jenis kedai makan yang best-best ada kan sini. Sementara nak tunggu event start, apalagi cuci mata dulu ye.

Sebab apa exclusive ?
Rupanya L’Oreal Paris di Malaysia ni nak meraikan wanita-wanita di Malaysia ni, so aku di antara yang terpilih untuk di raikan. Event yang sangat santai. Rileks while having fun.
Memula sekali, ktorg duk di briefing mengenai kempen Women Of Worth ni. Memang aktiviti untuk wanita jelah. Yelah dah penat bekerja 24/7 non-stop kan, so kenalah di pamper sebaik mungkin.



Kemudian ada makeover tuh. Dari muka sampai ke rambut. Kalau aku tau, tak yah sesusah  make-up kan. Semuanya menggunakan produk L’Oreal. Makeup artist aku tu namanya Lily gak. So sambil makeup tu dia ada bagi tips cara menjaga kulit muka dengan betul, cara buat smokey eyes dan memacam lah.


Buat rambut plak, hairstylist aku namanya Emily. So dia yang suggest hairstyle mana yang sesuai dengan muka dak domok ni. Dia cakap dia boleh ubah aku jadi mak datin. Wah kelas ko mak datin wokeh. So sambil di pamper tuh, staff L’Oreal ni senantiasa check it out apa yang tak cukup kan.

Mr Big? Dia tukang amik gambo ler. Dah nama pun photographer, memang itulah keje dia.

Tetiba dah cantik uolls. Terkejut beruk dibuatnya sampai Mr Big cakap lain nau dah muka aku kan. Jangan dia tak kenal sudah wife dia yang domok ni.
Eh adalagi ok. Tak abis ni.


Ada photoshoot plak. Kat sinilah aku kena posing with few clothes/accessories. Walaupun dah selalu depan camera untuk shooting tapi inilah photoshoot yang aku rasa betul-betul macam model. Duk depan spotlight, tukar-tukar outfit, kena ikut instruction cameraman dan memacamlah.
Tapi hasilnya amat memuaskan hati.
Tak caya?
Tengok ni.

Betul kan, dah macam model cincin plak.

Abis photoshoot tuh, terus pi makan di Dancing Fish Restaurant. Sundanese food yang sangat sedap dan terbaik. So sambil makan-makan ni dapatlah ktorg borak-borak pasal women + food + travel kan.

Memang pengalaman yang menyeronokkan sungguh dan ktorg tak pulang dengan tangan kosong ye. Even Mr Big pun dapat goodies bag dari L’Oreal coz menyokong kempen ni.



Anyway terima kasih pada L’Oreal Paris kerana sudi menyambut International Women Day dengan kami wanita-wanita di Malaysia. Memang worth it!
Korang pun nak diraikan jugak?
Jangan bimbang, L’Oreal Paris akan mengadakan roadshow di One Utama dan Mid Valley tak lama lagi so stay tune kat blog comel aku ni. Nanti aku update datenya ye. Korang pun boleh rasai apa yang aku dapat tu tau.

Because You’re Worth It !



9 comments :

illy ariffin said...

wah.. bestnyer.. siap ade make over plak :)

Azueriena Norash said...

wow Cik Lily...sonott nyer dilayan mcm tu sekali...memang cantik sgt diorg make over...kiter pun x pernah pegi setia city mall nie..igt mgg nie nak try intai2 kat sana

Farah Waheda Wahid said...

nice pix tu kak... btw... setia city mall tu memang cam klcc...ekekeke... dari bangi memang ler jauh...tapi tidak dari puncak alam...heee...

AlyzaFisol said...

syoknyaaa make over pastu jd model plak...bestnyeee...

- zuriey - said...

inilah citer pasal model tu.. memang lain benar lepas makeup

adzairdawati makdara said...

pewittttttttttttt.. u look GORGEOUSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!

Zurina Hj.Zainal said...

phewitt! cun la.....mmg terbaek....

Amanda Suria said...

Wow!!!makeover yang betul2 real...berubah terus muka cik lily..

Ma'am IEDA said...

pewwwitttt... gojesss!