Monday, March 11, 2013

Char Koay Teow Sedap Di HOT Bangi


Hi Korang,

Aku pi makan kat sini dah 2-3 pun but still tak de masa nak tulis lagi review kan.

Ok now aku citer.

Lama gak aku duk peratikan kedai ni, bukan apa bila lalu je tutup, so cam ne nak singgah kan. Until one day tuh, lepas pi kedai hardware survey tin cat rumah nampak plak kedai ni bukak itu yang terus singgah.

Rupanya kedai ni bukak lewat petang ye, lebih kurang dalam kul 6 lebih cam tu. Masa ktorg sampai tu, orang tak delah ramai sangat kan. Ok ok la


Kat kedai ni menunya ada 2 je iaitu CHAR KOAY TEOW dan NASI LEMAKBetul lah kata food blogger ni, papan menunya tergantung kat dinding dapur tu kan.


So ktorg order je Char Koay Teow special RM5.50 sepinggan. Jadilah. Aku makan sepinggan je but Mr Big 2 pinggan coz sket sangat dia kata, yelah kan tengoklah saiz badan.


Minum Teh O Ais Limau je, senang boleh potong lemak kan. Katanyaaaa

OVERALL rasa:-


Tak sama cam Char Koay Teow Penang pun sebab tukang masaknya orang Kelantan kot dari slang yang diorg cakap kan. Warnanya tak gelap, may be tak nak letak banyak kicap agaknya. Kuahnya ada rasa cam kacang sket, tak hangus.

So Bangian yang still mencari kat mana nak makan bila dah malam ni, meh singgah sini.

HOT Bangi Char Koay Teow
Seksyen 9,
Bandar Baru Bangi
(sebelah Bangi Kopitiam)

Bolehlah alas-alas perut kalau tak nak makan nasi kan. Sedap.

Jom malam ni lepak ni nak...




8 comments :

hazman aka species1980 said...

nasi lemak aku tak cuba lagi...tengok gaya macam memang ala kelate kan....

Mas Zull said...

assalamualaikum ciklily...sedapnya terasa lapar la pula...:)

nens cellection said...

sy sgt sukakan CHT..sedapp..nk2 kalo kerang lebih..& udang banyak..hehe..pesen ape punyer CKT pon xth..

liliy jd model..bestnyer,,nnt review la gambar2 dr pro..mesti cantik sgt!

Amanda Suria said...

terus teras2 nak makan CKT...

saiful said...

Char kuey teow yg paling sedap yg pernah aku makan hanyalah di Uptown Garden Bazaar kat Puchong Permai. Sedap sangat sampai terjilat sudu aku. Cubalah korang try. Nama dia Feri char kuey teow. Tukang masak diaorg pun sgt friendly.

Kereta Sewa Cheras Fhati Azait said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Aku pernah makan kat Dengkil simpang yang nak ke KLIA lepas traffic light...apa ke nama ...SKY CAFE...Koay teow dia from taiping nama pun TEPENGMAI KOAY TEOW...dengan sudu2 dia aku telan....sedaaaap.

Fara Dilot said...

Car kuey teow sedap ot sg chua.. simpang berhadapan kat taman sepakat indah 2