Friday, September 30, 2011

Tiru Cara Make-Up Gaya Liyana Jasmay

Hi Korang,

Nak cantik macam Liyana Jasmay? Of course lah kan. Dia tu dah lah cantik comey plak tu kan. 

Baru-baru ni, aku kan dapat join Maybeline Beauty Workshop tu kan, so diaorg yang cerdik pandai pasal make-up ni turunkan ilmu kepada ktorg yang tak berape reti nak make-up kan. 


So aku pilih cara make-up G.I. Jane Style. Nampak macam boyish but cantik menawan okeh.


Inilah antara barang-barang yang diperlukan untuk G.I. Jane Style. Ada lipstick, eyeshadow, eyeliner, compact dan mascara.

So mula-mula:-


1. Sapukan 'ANGELFIT' Flawless natural liquid foundation kat muka. So kulit muka nampak lagi licin dan berseri lah. So tak nampak lah kesan-kesan jerawat kan.


2. Sapukan Clear Smooth all in one Compact Powder. Nampak kulit muka lebih rata. Tak yah tebal-tebal sangat tau.


3. Letak kan Eye Studio Diamond glow quad in Fresh Green Eyeshadow. Gunakan colour cerah as base kat seluruh mata. Kemudian yang gelap sapu kat kelopak mata yang sket tuh. Jadi nampaklah tone warna kan. 


4. Lukiskan garisan di atas dan bawah kelopak mata dengan HyperSharp Eye Liner. Ini untuk nampakkan mata kita lebih besar dan cantik lagi.


5. Untuk nak cantikkan mata lagi, sapu lah 'Magnum SuperFilm' Mascara ni. Supaya bulu mata nampak lebih panjang dan melentik lagi.


6. Last but not least, sapulah 'Pink Blossom' Lipstick ni. Cantik je colour dia kan. Tak terang or gelap sangat kan. Sesuai dengan kulit muka aku.

Dah lepas berhempas pulas, menconteng muka so inilah hasilnya


Apa macam, ok tak? Aku bukan pandai sangat bab make-up ni. Ikut instruction dan teknik yang diorg ajar boleh lah kan.

Segala bahan make-up yang di gunakan adalah produk dari Maybeline.

Cantik tak? Mestilah cantik kan.

Anyway, terima kasih kepada Maybeline dan Nuffnang coz bagi aku peluang make-up2 ni kan.


9 comments :

- zuriey - said...

feewit..hasil yg menakjubkan

farra-eng said...

ewww seksinya hahaha

hazman aka species1980 said...

amboi.... nampak lebih jelita la ko ngan maybeline nie...pewwwit...

madammondoq said...

gorjessssnya u.. hehe..

Zezebel Lair said...

First time pakai mekap masa bertunang and last time pakai time kawin..hihihhi memang sangat fail pasal mekap...

fauziah ramlee gulet said...

Mek up sy !!!!

fauziah ramlee gulet said...

Nk mek up!!

fauziah ramlee gulet said...

.

fauziah ramlee gulet said...

Mek up sy !!!!