Tuesday, September 13, 2011

Luahkan Yang Terbuku Di Hati

Hi Korang,

Rasa terpanggil jugak aku untuk menulis mengenai hal ini. Tak banyak sket pun jadi lah.

Korang mesti perasan kan yang aku penah mintak korang vote aku untuk kontest MSS 2011 tu kan, so result untuk Top 30 dah kuar. Sayangnya aku bukanlah dalam golongan Top 30 tu kan. Tak perlah, Mr Big kata tak de rezeki gamaknya untuk aku join kontest ni.

So aku redha dengan ketentuannya.


Maybe entry aku tak cukup bagus kot, walaupun aku memang ikut semua syarat2 yang ditetapkan dan  tarikh tutup kontest ni di extend kan, aku tetap submit before 2nd September 2011

Jadi untuk nak sedapkan hati aku pun pi lah review semua blog Top 30 tuh dan ternyata ini yang aku perasan,

1. Majoriti yang dapat untuk peserta dari negara seberang.
Bagi aku : ok lah maybe nak promosikan Selangor so ramai lagi pelancong datang dari Indonesia kan tapi kalau dah 21 orang dari 30 tuh peserta dari seberang. Cam ne plak kan. 

2. Entry tidak di sertakan dengan video
Bagi aku : memang melampau lah, coz satu salah syarat2nya kena masukkan introduction video mengenai diri kita kan. Ermm hebat jugak lah diorg yang dapat masuk nie boleh lepas syarat tuh. Aku nie bagai nak rak siapkan video tu dalam kul 3.30pagi coz takut tak sempat submit kan siap dengan selsema lagi kan.

3. System voting tu macam tak de function je
Bagi aku : so far aku perasan yang aku ni one of the voting yang tertinggi. Tapi tak dapat plak kan. Maybe voting love-love tu buat syarat je kot. Nak cantikkan website tu je. 

3. Peserta tahun lepas di jemput join sekali lagi
Bagi aku : ishk memang diorg nie beruntung lah. Entry diorg nie pun aku rasa cam ala kadar je kot. Terus dapat masuk ek dah la anta last minit kan. 

Actually banyak benda lagi aku nak tulis but Mr Big cakap take it easy lah. Benda dah lepas pun, dah tak de rezeki kan. Tak yah nak panjang2kan citer lagi. Alah tak perlah, aku tulis nie sekadar nak luahkan apa yang terbuku di hati. Itu je. Tak de nak komen banyak2 pungg kan. Takut ada orang lain terasa plak kan.

Anyway, bukan aku je yang luahkan perasaan, rupanya ada jugak orang lain yang terasa hati which is Kakak Nie dan Pemenang Contest nie Tahun Lepas gak. Korang boleh check it out lah, betapa diorg ni lagi sedih dari aku kan

Itulah asam garam dunia berblogging nie. Sekarang ni mungkin korang kat atas but one day mana tau korang lagi bawah dari aku kan.

Nasib baik Nuffnang dah hiburkan hati aku dengan jemput aku 2 event this week. Kira cam terubat gak lah kan.

P/S : Lebih baik jadi Event Planner untuk #GTBMY (Geng Tali Barutz MY). Seronok...


11 comments :

amirnawawi said...

Tu la.. Baik join event Nuffnang nga Churp2, lagi best..tak gitu kak lily? he3

KiD said...

sabor aje laaa.. diorang nak orang seberang join je ke? hmmm...

kak ina kl said...

memang tak ada rezeki kita.tak dapat pun .tak perlah..mcm byk politiking ajerlah MSS2011 kali ni.
betul tu join nuffnang gak yang best..dpt duit dan barang lagi kalau join #GTBMY (Geng Tali Barutz MY) ni lagi best..gelak ketwa sentiasa

hazman aka species1980 said...

Betul tue....better ko luahkan rasa hati kan...InsyaAllah rezeki ngan event Nuffnang still ada kan setiap bulan...

sHiLaziZi said...

sabo je la ciklily sayang...ada hikmah disebaliknya tu...xde rezeki MSS, ada rezeki kat tempat lain pulak..

- zuriey - said...

ish3 apalah diorang ni..bek takyah wat contest terus je pilih yg diorang nak..sabar eh kak..

farra-eng said...

salah satu lah bukannya satu salah aiyooo

nak join gak event #GTBMY

jangan lupa daku hahahaha

sW33tdARLiNG said...

biasalah kadang kita rasa dah buat yang terbaik tapi mungkin mereka terlepas pandang... like Mr.Big cakap, take it easy.. next time jangan serik cuba lagi

h4ni3 said...

takpelah
nanti ko boleh menang benda lain pulak
smile okeh :D

madammondoq said...

kalau tengok pun cam tak patut pulak kan.. baik tak yah de sistem vote2 tu..

Pharmalif said...

Buat apa nak kesalkan ciklily. Kan byk lagi contest ada. Biasala. Adat. Kalau ada kelapangan jom join Contest Untuk Semua. Hadiah untuk 4 orang pemenang.

http://untuqsemua.blogspot.com/2011/09/contest-untuk-semua.html