Saturday, September 10, 2011

Filem Hantu Bonceng, Not Bad Lah

Hi Korang,

Last weekend, ktorg balik kampung Setiawangsa. Balik beraya kan


Lepas abis buat open house tuh, tak de benda nak buat. Aku ajaklah diorg ni pi tengok wayang kat KLCC. Beli tiket pun online je. Senang kan. Alah lagipun guna duit Nuffnang je.


Aku rasa mesti dah ramai tengok citer ni kan, even Dato CT pun pi tengok kan kat panggung citer nie.

Meh layan sinopsis citer nie:-



Hantu Bonceng merupakan filem kelima terbitan Excellent Pictures Sdn Bhd dan diarahkan oleh pengarah terkenal, Ahmad Idham Ahmad Nadzri.
Filem yang berkisarkan kisah seorang pemuda bernama Amran yang gemar berlumba motor drag secara haram. Konflik bermula apabila gadis Bohsia iaitu Maya yang dimenanginya dalam sebuah perlumbaan haram terlibat dalam kemalangan jalan raya dan meninggal dunia setelah dibonceng oleh Amran. Sejak kejadian itu hidup Amran tidak tenteram kerana sering diganggu oleh hantu Maya yang meminta supaya mayatnya disempurnakan. Amran meminta bantuan kekasihnya, Halimaton serta rakannya Kunyit untuk menyelesaikan masalah yang dihadapinya itu.
Apakah yang bakal berlaku seterusnya kepada Amran?
Bagi aku citer nie memang kelakar lah. Memula start pun dah kelakar. Tapi banyak jugak pengajaran yang di selitkan sekali. Oklah not bad. Zizan memang talented lah berlawak. Endingnya tu, aku cam tak sangka lah kan

Mr Big kasi rating 3.5/5 je. 

Terserempak dengan BroFramestone, rupanya dia bermovie marathon sejak dari petang, 3 movie lah dia tengok.

8 comments :

Anonymous said...

Saya terkesan dengan cara Anda mengekspresikan pikiran-pikiran Anda tentang Blogger: CikLilyPutih Story's - Post a Comment. Saya tidak bisa belive bahwa seseorang dapat menulis sebuah cerita yang menakjubkan seperti Thet tentang Aku cinta Blogger: CikLilyPutih Story's - Post a Comment.

KiD said...

hahaahahantu bonceng.. ape celop toqq???

h4ni3 said...

mcmana ending dia?
tak lama lagi mesti kua astro first nih

hazman aka species1980 said...

Hurmmm.... aper celup toqq...hehehehe...dalam citer nie aku suka bila juliana evens buat nasi kangkang....hahahaha

Aku Si Pujangga said...

haha.. citer ni memang best kan.. :D

http://sipujangga89.blogspot.com

kak ina kl said...

belum lagi tenguk cerita ini..tunggu kat astro first lagi untung

Outdoor Furniture said...

Zizan memang talented lah berlawak. Endingnya tu, aku cam tak sangka lah kan

Anonymous said...

Nice article if you ask me. Thank you a lot for enlightning that information.

Tom Writeman
camera jamming