Thursday, September 22, 2011

Maybeline New York Fashion Week Beauty Workshop


Hi Korang,
Last week aku dapat jemputan ke Maybeline Fashion Week Make-Up Workshop kat Bangsar.  Eventho hari tu merupakan Hari Malaysia and public holiday but aku still bersemangat untuk pergi tau. Majlis ilmu free sapa tak nak kan? Rugi tau.

Muka tak make-up dan penat lepas panjat tangga kan

Kali ni aku lambat sket sampai coz sempat pi open house officemate Mr Big kat Sg Buloh. Dalam ½ jam je aku pecut ke Bangsar. Gila laju kan. Nasib baik tak de kereta banyak time tuh.

Meriah sungguh kan

Sesampai je kat tempat tu, kena mendaki tangga plak. Adui dah lah penat merempit di tambahkan lagi dengan penat memanjat plak. Jejak je kaki kat 3rd floor, aku di sambut oleh Maybeline PR Ms Connie yang cantik tu lah. Belom sempat letak bag dah kena posing. Apa lagi mari bercamwhore kejap dengan geng2 blogger yang lelain nie.

Teman semeja

A few minute after that, acara di mulakan. Sebab aku datang lambat, so dapatlah duduk meja hujung sekali dengan K Ina KL, Zurie dan Nik. Tak perlah janji ada tempat duduk kan. The rest duk meja sebelah ktorg je.

Kyushuk dengar presentation

Cara pakai make-up yang betul

Ktorg di beri penerangan apa itu Maybeline Fashion Week and history of it lah. Lepas tu plak, barulah ktorg di ajar cara asas bermekap yang betul dan mudah. Macam-macam style ada. Dari personaliti yang lembut ke yang ganas. Hebat tu kan.  Tup-tup tengah syok tengok orang make-up nie, si cantik gorgeous Ms Amber Chia sampai then terus duduk kat belakang ktorg. Wah apa lagi sempatlah bercamwhore dengan dia kejap kan.

Amber Chia memang sporting

Rupanya dia datang as one of teacher lah dalam workshop nie. Pelbagai teknik yang dia ajar. Cam ne nak pose sebaik mungkin depan camera.  Memang best betul, tup tup berangan nak jadi model plak lepas dengar talk dari Amber Chia nie.

Buat sendiri tau

Ktorg diberikan break 10 minit cam tu, untuk minum ke, pi toilet ke, bercamwhore ke kan. After that, acara yang paling best sekali. Ktorg di kehendaki untuk memake-upkan diri sendiri selama 30 minit mengikut style2 yang di ajarkan sebentar tadi. Dengan product Maybeline yang melambak kat atas meja kan, terus jelah aku conteng muka aku ikut suka. Nasib baik one of the staff tunjuk ajar aku cam ne kan. Kiranya ada guidelines lah cam ne nak make-up tuh.  


Sempatlah ktorg abis make-up dalam masa ½ jam tuh. Tetiba ada orang jerit cakap ‘No Chap Lips, Yes Baby Lips’ hah cam tu lah ayatnya.  Rupanya Maybeline akan kuarkan lagi product terbaru diorg iaitu Lipbalm pelbagai perisa untuk mereka yang mempunyai masalah kulit kering. Hah merasa jugak ktorg ambik gambar guna polaroid untuk kempen lipbalm ni kan.

Comey kan gambo poloroid nie kan


Banyak kan

Comel kan so colourful

Yang paling best tuh, segala alat make-up yang diorg bekalkan masa time make-up tadi, ktorg boleh bawak balik semuanya. Hah, berebutlah memasing kan. Aku siap boleh tukar2 lagi, untuk pilih yang mana sesuai dengan aku kan.  Penuh tangan memasing membimbit bag Maybeline kan. Dalam hati time tu, berbunga2 lah coz dapat barang make-up banyak kan.

Anyway, terima kasih kat Maybeline dan Amber Chia Academy  coz event yang awesome nie. Memang tak pernah lagi aku pi memana event dapat bawak balik sebegini banyak barang make-up kan.


Kepada Nuffies Farah dan Thara, you’re great ladies. Sentiasa ceria saje time keje eventho hari tu hari offday korang kan.


Hopefully ada lagi event macam nie lagi ek.

Credit : Terima kasih tau Madammondoq coz aku cilok gambo kat blog dia nie

4 comments :

JMR said...

fuhhh...rmai yg cun2 nih..kihkih..

hazman aka species1980 said...

aku tengok lip balm dia pun cam menarik gak tue....hehehehe

KiD said...

haaaa... semua dah makeup2... berseri2 laaa blogger2 pompuan.. hehehee

p/s: Kalau Free,undilah gambar saya yea..
http://www.ourbestmoments.com.my/gallery-details/48935

madammondoq said...

almost welcome!!!