Friday, August 27, 2010

Makan Di Rumah Besar

Hi Korang,

Actually aku terlupa nak citer pasal nie lah.  Last week disebabkan tak de tujuan nak buka kat mana. so ktorg pun buka kat rumah besar nie. Ala dekat je dalam area Putrajaya dan very near to PICC.


So far not bad jugak tempat nie. Dengan harga berpatutan, ktorg dapat makan semewah-mewahnya. Kambing golek, daging panggang, lauk-lauk kampung dan memacam lagilah.

So di antara shot2 yang dapat di ambik:-

Kambing Golek

Pelbagai jenis rojak

Pelbagai jenis asam, acar, sauces

Dessert pelbagai Colour

Cencaluk! Sedap ooo.

Gambar tak banyak nak amik sebab ramai betul orang berebut2 nak amik gambo pakai DSLR. Agaknya baru beli kot atau nak menunjuk dengan kengkawan kan. Sebab aku cuba google kot2 ada orang masukkan gambar2 rumah besar nie dalam internet tapi haram tak de seekor pun kan. Aku cuma bawak camera kecik je. Bukan jeles okeh tapi sakit hati sebab setiap kali aku nak amik makanan diaorg sibuk betul nak amik gambo. Itu yang payah tu kan.

Ini je yang aku makan sekadar alas perut.

Selebihnya aku belasah makan daging panggang nie je berpinggan2. Maklumlah sos black peper dia sedaplah.

Errm ok tak? Tengok gambo memanglah sedapkan. Tapi hakikatnya memang sedap pun. La kalau korang tak caya, korang pi lah sendiri. Soal sedap ke tak tu, hak individu kan. Bagi aku sedap lah daripada makan rumput tepi jalan kan.

Anyhow 3 out of 5.

10 comments :

Matjoe said...

kat mana ni. berapa cost per head??

h4ni3 said...

bape hengget ni beb?
kuda panggang ada? kihkihkih

Hamzah Ian said...

fuhyooo.. len kali ajak i skali ye.. i tak pernah makan kat sini.. nyam2..

noor afzan said...

kato sedap..
nape tak bagi 5 out of 5..
hoho~

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

wohooooo...kambing golekkkk!
tidakkkkkkkkkk! huhuhuhu bile la nak dapat makan kambing golek ;p

nways thanx for visitg my blog...really appreciate it :)

CikLilyPutih said...

@matjoe
Rm45 per head

CikLilyPutih said...

@hanie
nanti aku panggang antau trus pi umah ko tau

CikLilyPutih said...

@hamzah
bile nak ? jom pi makan nak tak

CikLilyPutih said...

@afzan
tak leh bagi 5/5 nanti diorg nie bongkak plak kan

CikLilyPutih said...

@lady verde
ala skrg nie byk buffet buat kambing golek.. memang terbaek ooo!!