Thursday, August 19, 2010

Bila Hujan Turun


Bila hujan turun
Semua engineer risau

Bila hujan turun
Jalan akan lecak lagi

Bila hujan turun
Setengah building hampir banjir

Bila hujan turun
Staff dah start ngantuk sebab sejuk

Bila hujan turun
Office penuh dengan lumpur

Bila hujan turun
PM gelisah sebab kerja tak jalan

Bila hujan turun
Auntie kantin senyum lebar sebab duit mari

Bila hujan turun
Workers paling happy sekali sebab tak yah keje

Tapi bila lepas hujan
Aku yang sengsara hidung beringus akibat kena hujan..


Sengsaranya......

Nukilan masa dalam meeting tadi sebab kat Nilai nie, awan dah tak tertanggung lagi air yang ditakung. Yang sekarang nie dah menitik dah pun.

p/s: Nampak sangat aku tak kyushuk dalam meeting nie kan? hehehehhe...Tapi korang perasan tak yang aku boleh karang puisi gilorr  nie secara spontan kan? Banggalah kejap..

17 comments :

ana said...

wah ada bakat terpendam ni...boleh le buat puisi lagi lepas. untuk permulaan kira puitis la tu...hehehehe

isabelle said...

hnss..hnss...
buleh ganti pyan habib la lps ni.

Hamzah Ian said...

best tido kalau hujan.. hahaha

h4ni3 said...

hahaha
sempat lagi tu!!!
bila hujan turun... aku suka.. sbb tak ramai patient
tapi bila hujan berenti... uhhh.. berdoyon-doyon pakat masuk klinik

udah tu.. konsentret! konsentret!

Eyriqazz said...

kreatif..nanti karang pula puisi bila ciklilyputih main air di sunway lagoon

Kazaztan Team said...

harus berbangga...

Liza said...

bila hujan turun lagik2 ler petang, risau apa lagik...jln jem ler...

LiFe KaMi said...

Bila hujan turun

tak bole pergi bazaar ramadhan ler..hehe

CikLilyPutih said...

@ana
dgn tetiba idea dtg plak so haruslah tulis kan..

CikLilyPutih said...

@belle
ini baru pyan habib, pas nie aku leh ganti mamat khalid plak tau!

CikLilyPutih said...

@hamzah
k lily sokong!

CikLilyPutih said...

@hanie
la ye ke? haruslah aku pi mintak MC kat klinik ko kan..

CikLilyPutih said...

@bro eyriqazz
puisi main air kat sunway? haruslah tidak... maluuuuuuuu

CikLilyPutih said...

@kazaztan team
memang bangga tapi kejap je..

CikLilyPutih said...

@liza
memang pun, jln jem yg sampai x gerak. itu yg sakit hati tu

CikLilyPutih said...

@Life Kami
betul2 dah lapo kan hujan2 nie

Nia said...

Perghhhh...bila hujan turun...Lily menjadi puitis..syahdu babe!