Monday, August 23, 2010

Riang Ria di Chez Saloon

Hi Korang,

Aku adalah salah sorang manusia yang agak malas ke saloon rambut. Sebab apa? Sebab aku rasa walaupun aku potong sana potong sini, ubah style cam tu cam nie but hasilnya tetap sama. Cam tu jugak. Aku rasa lebih 8 bulan aku tak pi saloon. Last aku pegi masa tu buat hair treatment. Bila pas tu, terus aku tak de masa nak pi memperbetulkan apa yang harus diperbetulkan.

My BIL and his frens

So semalam, ktorg sekeluarga plan untuk berbuka di luar. So tempat yang dituju adalah dia Flaming Steamboat di Danau Kota.So sementara menunggu nak buka dan jugak hasutan in laws aku so aku pun terjebak samalah. Ala bukan buat apa pun, just Wash and Blow je.

Sempat lagi tu kan.

Inilah mamat yang tak de rambut but sibuk nak highlight rambut!

Dah lama rasanya tak pi memanjakan diri, asyik duk sibuk memanjakan mr Big yang sibuk nak highlight rambut dia yang tak berapa nak ada tu kan. So haruslah cuci dulu kan. So stylist yang sibuk mensampoo rambut aku tu pun  sambil urut2 kepala sambil picit2 bahu, tangan, urut2 sket. Pendek kata macam kat spa plak walaupun sekejap je. Boleh rasa nak tertidur plak lah.


See? My MIL dan sebelah tu my SIL.

Not bad gak chez Saloon nie. Kepunyaan gradute student from Uitm Jengka Pahang. Dah penah masuk suratkhabar okeh. Yang rupa-rupanya kawan kepada my BIL. Sebab tulah dia selalu kesini. Dekorasi saloonnya simple but exclusive. Wallpapernya nampak cam timbul. Kearah Glamourous gitu kan. Chandeliar dia cantik tau. Stylist semuanya baik2 dan ramah. Mestilah kan baru lah customer nak datang lagi kan. Harga pun boleh tahan, taklah mahal sangat pun. Berpatutan lah.

Kelakarkan..


Nah, lepas setengah jam inilah hasilnya. Kelakar kan. Betul tak apa aku cakap? Sama je patternnya. Lurus lurus dan lurus. Sebab rambut aku nie natural curl. So pattern nie je yang senang.

Kata mrBig sekali sekala apa salahnya. Ala bukannya mahal pun kan!

11 comments:

ana said...

walau tak ketara sgt perubahannya, takpe yg penting kita happy...yeayyyy

h4ni3 said...

katne ni babe?

Hamzah Ian said...

fuhyooo.. kene pegi ni.. yezzzaaaa

~~ciklinn~~ said...

wah2 bestnyerrr.....bermanja2 dikedai rambut.. hehhehehhe.. mmg leh tetido kan...

ok apa..comell jer nampak ha..

isabelle said...

wah..ayu gitu.
yg mrbig kalut nak highlight tu, apa? kulit kepala? heheheh

Matjoe said...

haha, cute jer new look ngko.

mesti mr big geram tgk ko. hahaha

e.l.i.s.s.m.i.e said...

lamanya tak ke saloon..

Liza said...

wah, rambut raya, I Like!!!

Lady of Leisure said...

bestnya manjakan diri kat salun kan.. :)

smiley said...

samelah...sofia punyer rambut pun macam tuh..sofia pun bwt rebond jer..

regards,
Triplesmiley & 1 Sweet Love

Kancilbiru said...

ni rambut raya ke camna? nanti raya kena bagi lagi glamer la...hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails