Sunday, August 15, 2010

The Expandables Movie - Gaduh,Debar & Darah

Hi Korang,

Sehari tak update rasa cam tak keruan jelah. Maklumlah dah addicted to blog kan namanya. Nie nak story sket aktiviti yang kitaorang malam tadi.. (Wah, ayat cam tak ingat ek!)

Model yang Setia.

Friday nite semalam kitaorang ke Alamanda, Putrajaya. Bukan untuk shopping raya tapi untuk menonton filem The Expandables nie. Semalam official release cerita nie. Tapi yang nie bukan Nuffnang kasi tiket free okeh, mrBig book online. Senang katanya. Boleh pilih seat lagi kan.  Dalam pukul 9.00pm kitaorang sampai. Dapat parking pun just nice dekat dengan cinema. Beratur pun sekejap je coz dah siap bayar online.


So The Expandables nie mengisahkan sekumpulan lelaki yang merupakan pembunuh upahan (baik tau!) di kehendaki menjalankan tugasan sulit dari pihak CIA. So memacam bendalah mereka2 nie kene tempuh. Nak tau pasal citer nie, check it out review nie..



“The Expendables” is essentially a movie about Barney and Lee, where a bunch of other guys show up every now and then when people need killing. The gang’s latest job takes them to a small South American island currently under the despotic iron fist of General Garza (“Dexter’s” David Zayas), a cartoonish bad guy who is himself under the cruel thumb of ex-CIA scumbag James Munroe (Eric Roberts). Ol Munroe has strong-armed the General and his country on the strength of greed and able assists from his own two muscle-bound meatheads, Paine (Steve Austin) and The Brit (Gary Daniels). And if you’re wondering how Munroe and his two henchmen have managed to keep the entire country in line, keep in mind that Barney and his four guys have just been hired to kill the whole regime. So yeah, we’re not exactly dealing with the Iraqi Republican Guard here.

Antara aksi hebat.

Aku suker dia nie, macho siot!

Bagi pandangan aku citer nie memang best. Aksi ganasnya sangat meletops uolls. Aksi 18sx pun ada jugak tapi sket jelah. Bila ada aksi2 yang best, penonton dalam panggung nie siap tepuk2 tangan lagi lah kan.

Layan trailer nie dulu tau!

Jadi korang yang suka citer bergenre aksi ganas nie, wajiblah korang pi tengok. Tak rugi korang bayar memahal2 sebab majoriti para pelakon citer nie adalah hero2 hollywood yang top top lah.

p/s: Ramai plak orang tenok wayang dalam bulan puasa nie ek?

 

17 comments:

Hamzah Ian said...

ingtkan nuff bagi free.. baru nk jeles.. hahaa..

LiFe KaMi said...

ooo tengok kat alamanda rupanya,kami pun slalu kesana jumpa tegur2 la yer.. nampak mcm menarik citer tu, bole cuba try test..

intanurulfateha said...

da lame x tgk wyg ;(

hans said...

yups
ramai kata best
nih rasa xsabar nak tgok nih

P/S : Header Baru H.P.B Blog. Thanks Blogger Dark Half!

Liza said...

ramai star dlm filem nie kan, review from others pun sgt menarik

white rose said...

salam ramadhan cik lily putih...

rajin ek tgk movie...
tambah2 dlm bulan ramadhan ni...

sblm ramadhan, sy dah siap g tengok movie...tapi tak ingat cite ape...

HaniCheLat said...

erk, hero tu yg berlakon citer transporter tu ekk?

mekchu said...

ai like action movie.. ramai ye tgk movie bln puasa nih.. hehe.. mencari tmpt sejuk katanya.. hahaha

CikLilyPutih said...

@hamzah
beli sendiri lah...

CikLilyPutih said...

@LifeKami
ok kalau perasan nanti kite tegur

CikLilyPutih said...

@Intan
pi la ajak en hairi awak tu

CikLilyPutih said...

@Hans
best oo baik pi tengok

CikLilyPutih said...

@Liza
betul lah, baik pi tengok

CikLilyPutih said...

@white rose
sebab boring tak tau nak buat apa masa tuh kan..

CikLilyPutih said...

@HaniCheLat
ensem kan dia, i like!

CikLilyPutih said...

@mekchu
itulah pasal memang ramai pun melayu pi tengok wayang hehee

Anonymous said...

Superb blog post, I have book marked this internet site so ideally I’ll see much more on this subject in the foreseeable future!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails