Wednesday, August 4, 2010

Aku Terkena Siot!

Korang,

Semalam aku perasan masa pegi keje memang tak de sebijik lori pun atas jalan raya nie. Majoriti semuanya duk lepak2 kat R n R. Uisk lega sket, dapat aku merempit drive laju sket kan pi keje. Heran jugak lah kan kenapa diorg nie duk lepak2 je. Bila baca entry Little Mama pasal lori lepak2 nie baru aku tau yang larangan bagi kenderaan berat menggunakan lebuhraya time puncak. Ermm bagus kan..

Tup! tup! pagi nie, korang tengok nie


Dengan tak semena-mena banyak plak lori lalu lalang kat highway nie. Ishk aku pun fikir tak kan lah satu hari je effective larangan lori nie ek. Aku pun siap duk belakang lori2 nie siap ambik no plate dengan no telefon hotline yang ada kat belakang lori tu. Konon2 nak call nak buat complaint.

Bila pegang hp tadi, tetiba aku terperasan. Sekarang nie dah pukul 10pagi. La baru aku ingat rupa-rupanya larangan lori2 nie kan time waktu puncak iaitu time orang pi keje. La patutlah kan... Rupa2nya aku yang lambat kuar umah tadi sebab bangun lambat.

Dengan erti kata lain,
Bongok betul lah aku hari nie!


p/s: Pesanan penaja for today : Think Before U Act!

27 comments :

hamzah ian said...

hahah. lewat gile pegi keje cik lily.. hehe

Sharinginfoz said...

mari kita tengok siapa yang kena

Kancilbiru said...

hahahhaah.....sabar jer la...tak tau apa rasanya sbb kawasan dr umah ke opis mmg tak dak lori..ekeke

Matjoe said...

haha, lawak laa hang ni

eim said...

hehe lawak lah

HaniFadil said...

hahaha... cute juga entri ni.. macam entri yang terpakai kasut sebelah lain tu.. huhu..

Che Armster said...

hehehe.. kol 10 baru kat jalan? ni bukan lambat lagi dah ni cik Lily oi!

isabelle said...

hahaha...sempat lagi nak marah tu.
sib baik x sound lagi kat drebar tu

Mista Blogga said...

bgn lambat p kerje mmg kadang2 boleh membongokkan otak.. hehe..

JAI said...

hahaha..confident jer nak call buat aduan..takleh tahan..hehe

Unknown said...

lily..kdgkala kita tak perasan ataupun tengah sibuk memikir yang bukan-bukan ..tu sebab tak perasan.

Lady of Leisure said...

haha comel je.. mujur tak call lagi..
:D

Liza said...

aduhai ciklily oooiiii, lawak!!!

Unknown said...

arini jangan lupa bangun awal..hik3

Cik Lily Putih said...

@Hamzah
bangun lambat sebab hujan kat bangi mlm tadi.

Cik Lily Putih said...

@SharingInfoz
hehehe aku yg dah terkena!

Cik Lily Putih said...

@Kancilbiru
mesti umah dgn tpt keje dekat kan.. bestnya

Cik Lily Putih said...

@Matjoe
itu baru sket tu aku buat lawak spontan

Cik Lily Putih said...

@haniCheLat
memang kelakar lah..

Cik Lily Putih said...

@Chearmster
aku bangun lambatlah coz bangi ujan mlm tadi

Cik Lily Putih said...

@Belle
aku blom sempat sound je lagi tapi dah angkat2 kening dgn driver lori tuh

Cik Lily Putih said...

@MisterBlogga
betul tu boleh trus bengong dibuatnya

Cik Lily Putih said...

@K ina
sebab fikir bos bising itu yang merempit tuh

Cik Lily Putih said...

@Jai
betul bro, dgn muke marah2 lagi tau time tu

Cik Lily Putih said...

@LoL
teruk kan!huhuhuh

Cik Lily Putih said...

@Liza
memang lawak citer kat mrbig dia pun tergelak2 gak

Cik Lily Putih said...

@Eyriqazz
dah tak bangun lewat lagi dah pas nie