Wednesday, August 11, 2010

My Water Momments With Sony TX5 At Sunway Lagoon.

Hi Korang,

1st day puasa nie tak nak entry berat2, kang korang sakit kepala + lapar nanti kang aku yang kene jawab plak kan. Nah korang layan gambar2 nie dulu.

Bercamwhore dulu, maklumlah 1st time masuk Sunway Lagoon kan


Ni nak citer, last weekend aku dapat invitation to this event anjuran Nuffnang and Sony. Sepatutnya aku memang tak dapat pun,but friday morning cam tu Yuen Yee from Nuffnang called then invite aku ke event nie. Haruslah jangan di tolakkan. Dah lah 1st time nak masuk Sunway Lagoon nie. Free plak tu.

Cilok dari Shahrul. Aku suker!


Ramai tuh, que sambil gossip

So pagi sabtu tu, seawal pagi ktorg keluar untuk kesana but singgah jap amik Si SumiJelly nie. Dia malas nak drive. Sampai trus parking valet betul2 dekat dengan pintu masuk Sunway Lagoon. Orang pun tak de lagi. La rupanya masuk kat other entrance. Ala dekat escalator panjang bebudak nie gelarkan. So berjalan kaki ke entrance satu lagi tu dengan Si SumiJelly, Pojiepooh, DD & the gang. Sampai je, Eyriqazz & Hamzah pun baru sampai gak. Sambil2 beratur dan sambil gossip daydeck & Shahrul pun sampai.

Jangan memain okeh dengan minah lengan besau tuh!!

Aksi2 candid!

Lepas register, terus ke Mali Cove. Punyalah ramai orang tak ingat. Main2 air kejap sambil gossip2 lagi, teruslah event start. Ktorg dibahagikan 1 group 5 orang untuk siapkan 5 task. So bertungkus lumuslah ktorg nak siapkan semua task tu. Yang best tu sebelum buat task, ktorg pi mencekik dulu lah coz dah tengahari perut pun dah lapar kan.

Best ooo main kat bawah nie, si daydeck sampai tanggal cermin mata ko kan!

Dengan Boss Nuffnang Timothy Tiah, Sempat lagi tuh!

Task dah siap, perut pun dah kenyang. Apa lagi ktorg sambung berenang2 kat pool yang besar sesangat tuh. Lama gak lepaklah dalam tuh sampai kecut2 lah jari kan. Akibat lama sangat nak tunggu result kuar, ktorg terus pi tukar baju dan siap2 lah.

Ko ado? Tak do kan. Aku yang paling takut sekali masa nie sebab tak bawak goggle!


Not bad jugak team ktorg tau! tengok nie.

Aku tak tunggu pun sampai event tu abis, coz lambat sangat team2 lain nak siapkan task. Memang dah confirm2 team aku kalah but ktorg team no. 2 dalam group C tau. Bangga mak nyah, sebab mak yang jadi team leader tu tau..


Apa-apa pun event Sony nie meriah tapi crowded sangatlah. Maybe Sony team event boleh memperbaiki lagi. Janji aku having fun dengan bloggers lain sambil dapat goodies bag yang best tu.

Anyway, thank you Sony dan I Love You Nuffnang lah.

p/s : Aku still tertanya2, logik tak ada satu group tu boleh siapkan task menyelam cari barang sebanyak 15 jenis dalam masa 11 saat. Dah sah2 penipu kan? Agak2 korang percaya tak?

19 comments :

noor afzan said...

wah..
apa goodiesnya.
tak reveal pun..

Matjoe said...

wahh. best nyer. smlm aku lepak ngan eyriqazz dia pon dok cerita event ni

dD Fabulous | sitekateki said...

best2...memang bestttt...

Anonymous said...

memang seronok sunway lagoon ni..last year pegi x puas berendam..anak2 plak sampai x nak balik.. :)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

bestnya amik gambar dalam air.kalo dpt sebijik sony tu best jugak.hubby dh bg green lite :p

Little Mama™ said...

bestnya!! i dah dapat invite tapi kena let go sebab ada hal

Liza said...

lama tak pegi sunway lagoon, tapi slalu pegi crowded lah

CikLilyPutih said...

@NoorAfzan
ala dpt handtowel sony dgn tote waterproof bag je.. not bad

CikLilyPutih said...

@matjoe
ko je yang tak de tau..

CikLilyPutih said...

@DD
of courselah best

CikLilyPutih said...

@makdara
bukan budak2 je suker, mak bapak bebudak pun suker giler berendam tau..

CikLilyPutih said...

@elismie
baik ko beli camera tu memang canggihlah.. seronok amik gambo dlm air...

CikLilyPutih said...

@K ROs
ala pas nie mesti ada lagi event2 cam nie

CikLilyPutih said...

@Liza
memang ramai giler orang especially pak arab

Che Armster said...

aaarrghhhh aku jelesious membaca entry ini!!!

Hamzah Ian said...

gmbr cun2... aku paling hensem

intanurulfateha said...

bestnye kak
jeles sbb kite slalu x dpt join event nuffy ;(

Sumijelly said...

muahahah......aku suka ambik gmbr dalam air tu............
ras anak g menyelam lagi la....hahahaha


Sumijelly.com

Hamzah Ian said...

kak sumi si ikan duyung... hohhoh