Tuesday, August 24, 2010

Bapa Sembelih Anak! Ishk..

Korang,

Aku baru je tengok berita tv3 pasal kes bapa sembelih anak nie. Ya Allah keciannya. Dalam bulan ramdhan nie sanggup buat cam nie, dengan anak sendiri plak tu. La korang tak tau lagi? Meh baca sini..

KOTA BHARU: Seorang bapa yang dipercayai sakit mental menyembelih anak sendiri berusia tiga tahun sebelum cuba membunuh diri di Kampung Sungai Keladi, dekat sini, pagi tadi

Dalam kejadian 11.50 pagi itu, Mohd Adam Muzaffar Muhaimi mati di tempat kejadian manakala bapanya cedera di leher dipercayai akibat cuba menyembelih diri sendiri.Lelaki berusia 33 tahun itu dipercayai pernah mendapat rawatan mental di Hospital Raja Perempuan Zainab II, di sini.
 
Beliau yang bertugas sebagai pengawal keselamatan di sebuah pasar raya di sini dipercayai sudah lama tidak mendapatkan rawatan penyakit mentalnya itu
 
Sumber : BeritaHarian & TV3
 
Orang sembelih lembu pun aku takut nak tengok, inikan sembelih orang plak kan!

Aku tak boleh bayangkan lah kejadian nie. Yang lagi sedih tu, isteri lelaki nie tengok sendiri kejadian penyembelihan anaknya sendiri. Mesti mak budak nie trauma gila lah. Masa aku tengok berita tadi, kedua2 beradik nie sedih meraung2.  
 
Ishk.... renungkanlah.. ini tanda2 akhir zaman nie..

17 comments :

Liza said...

Ya Allah!! macam2 betul...takut dah nak baca paper and tgk tv

Zezebel said...

Salam.
Memang tak patut betul. Apa lar yang terjadi tadi tu sebenarnya?

Fid said...

adakah kita terlalu stress??mmmmmm

transformed housewife said...

Nauzubillah. Makin ramai yg sakit jiwa skrg.

Hamzah Ian said...

cik lily oh cik lily..tenkiu tiket okeh.. hehehe

Lady of Leisure said...

tengok gak berita ni tadi sedih kan..
:(

Che Armster said...

kadang-kadang kesian tengok orang sakit mental ni.. lebih-lebih lagi lepas dapat tau member sendiri jadi gila dan benda tu bermula depan mata sendiri :(

kesian jugak kat anak dia.. tak tau pape tiba2 kena sembelih

btw cik lily tenkiu pass tiket kat hamzah.. dapat tengok wayang free tadi :P

Kancilbiru said...

dia silap raya kot....dia ingat raya korban...rupanya raya posa..hehehe...takziah la pada keluarga tu...sian..

FyZa said...

ngeri nya baca berita pasal nie..abapaknya sakit menatl ye..kesian kat bdak 2..baru 3 thn..

FyZa said...

ngeri nya baca berita pasal nie..bapaknya sakit mental ye..kesian kat bdak 2..baru 3 thn..

Matjoe said...

giler dowh

isabelle said...

mmg bongok si bapak tu.
ishh... xterbayang i masa dia buat tu. mesti budak tu menggelupur kan?

*waa... terbayang sebab he's just about adam's age.

HanisAzla said...

Ya Allah... Sadis sungguh, Al-fatihah untuk arwah.

HanisAzla said...

Ya Allah... Sadis sungguh, Al-fatihah untuk arwah.

LiFe KaMi said...

kerana tekanan jiwa yang melampau anak jd mangsa...Subhanallah...

beLLa said...

bahayakan orang saket mental neh. isk

Outdoor Furniture said...

mental ni.. lebih-lebih lagi lepas dapat tau member sendiri jadi gila dan benda tu bermula depan mata sendiri..,,,