Tuesday, March 29, 2016

Teringin Benau Nak Makan BENTO BOX Di Sushi King

Hi Korang,


Bab makan memang aku champion!

Itu pasallah badan bagai di pam-pam dengan pam basikal kan, kejap naik kejap turun hehehhe.

Dah 2-3 minggu ni memang teringin benau nak makan BENTO BOX kat Sushi King tuh. Sushi King tau bukan Sakae Sushi ke Sushi Zamai ke kan. Specified nak Sushi King gak. Sebab pilihan Bento Boxnya mengikut tekak aku. 


So sabtu lepas, lepas Mr Big balik dari ride ke Seremban terus je aku cakap nak pi makan sushi sebab teringin benau dah tekak ni sampai mimpi-mimpi kengkononnya. Ishkk auta je lebih kan. 

Lepas maghrib terus pi Metro Point Kajang, itu je yang dekat dan senang parking kalau naik motor betul-betul depan mall. 

Nasib baik orang tak ramai dapat lah duduk kat conveyor belt tuh. 

Belum pun budak waitress tu sampai Mr Big dah amik 2-3 pinggan sushi dari belt tuh, katanya lapau benau padahal baru je balik dari kenduri umah kawan dia tadi kan. Tekak kan macam tong, nak senantiasa penuh je hahahahha aku pun cam tu gak lah ek. Bila dah makan sushi baru lah start order Bento Box ni. 

Tengoklah apa yang ktorang order


Kan macam-macam ada..

Yang sebelah atas tu Mr Big punye, Chicken & Salmon Bento Set. Ayam deep fried, salmon deep fried, salad sayur, nasi jepun dan miso soup.

Yang bawah ni pulak aku punya, Deep Fried Chicken Set tapi tak letak dalam bento box sebab bawah pinggan ayam aku ni ada dapur kecik panas. So ayam dan sayur aku makan tuh sentiasa panas. Dihidangkan sekali dengan nasi jepun, chawanmusi dan miso soup. 

Lantak ko, makan sepuasnya. Padahal bukan tak leh masak kat umah pun kan tapi saje malas nak masak hari tuh hahahaha...

Sudahnya kena RM94++ termasuk GST, dengan sushi 10 pinggan lagi kan, nasib baik ada member card so kena bayo RM74 je..

Dah lagi 2 bulan baru pi makan sushi lagi ek...


Sushi King Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

3 comments :

Dkna Abza said...

tiaba2 rasa setuju jer ngan 'Bab makan memang aku champion" hahahahaaa.. kat wall wajib naik gambar makanan

Umie Adli said...

sedap tu.kalau dha teringin memang tak tertahan tahan dah kan

wahida said...

saya sampai sekarang tak reti telan makanan jepun ni...huhu...