MY HISTORIC MOMENTS

Wednesday, March 16, 2016

Mana Tau Bertemu Jodoh Di Muslim Gathering (Speed-Dating) Anjuran Clique2Click Ni Kan..

Hi Korang,

Hah bila nak kawin?

Nak tunggu putera raja masuk meminang ke jawabnya sampai jadi ANDARTU laaa..

Citer pasal jodoh ni memang tak pernah nak putus kan, tapi menda ni sensitif ooo.

Siap boleh jadi gaduh sampai tak balik kampung sebab tak nak bersua muka dengan orang kampung yang duk sibuk tanya bila nak kawin kan.

Satu ketika dulu aku pernah kena cam tu, time tuh memang malas nak fikir pasal kawin-kawin ni sebab cari duit lagi penting ooo bagi aku. Bila sekali dua kena sound dengan makcik aku still ok, tapi bila setiap kali jumpa tak kira kat mana pun asyik duk kena sound je rasa yang bagi tendangan kalaripayat plak kan. Untuk tenangkan hati aku tak attend memana family event untuk elakkan daripada tapak kaki aku hinggap kat muka orang yang duk sibuk bertanya tuh kan.

Until aku dah kawin arrrr lega skett..


Aku paham perasaan orang-orang yang sama kes cam aku ni kat luar sana.

Kita ni bukan tak nak kawin tapi jodoh tu belum sampai lagi, bukan nak tunggu prince charming pun but yang sesuai yang memahami jiwa dan raga kita kan. Sebab kawin ni kalau boleh sekali je seumur hidup.

Nak cari tu lah yang payah, yelah kita ni orang pompuan takkan perigi cari timba. Kang kata menggedik, geletis nak berlaki sangat. Sudahnya ku pendam segalanya sebab jalan cari jodoh tuh makin lama makin kaburrrr…..

Ok aku ada dapat tau ada satu company ni yang aku rasa cam agensi mencari jodoh gituh iaitu Clique2click, di jalankan secara online.


Ni aku share sket background Clique2click ni ek

Clique2click is an event company which specialized in organising events for singles. We offer new options for our participants to socialize, bringing social networking offline. Singles get to meet one another in group setting. Co-founder, Ms Lydia have been running fun, interactive and enriching events since 2004.

Clique2click understand the importance of marrying people who share the same faith. Since 2015, Clique2click.com has been running regular social events for Muslims singles to meet one another in Singapore and Jakarta. 

The fast-paced city life made singles focus so much on building their career that their social life has taken a backseat. This fantastic event is a great chance for Kuala Lumpur Muslim singles to expand their social circle in a relaxing, safe and interactive manner. Our events are only for people who are legally single and we do verify their identity. Our experienced friendly facilitators will be there to run the event to ensure it is a smooth, interactive and pleasant experience. Most of Clique2click.com participants’ are professionals, business owners and executives in the age range of 20s to 30s.

Nampak tak?

Aku sendiri pun tak tau ada service cam ni ek. Kira bagus gak lah kan. So tak delah kes perigi cari timba lagi sebab timba dan perigi dipertemukan di tempat yang sama hehehhehe

So Clique2click akan mengadakan untuk pertama kalinya :


Muslim Gathering (Speed-Dating)

Venue: To be disclosed to paid participants (Bangsar area)

Date/Time: 30th March 2016, Wednesday, 7.30- 10.00pm

Price: RM 130 Price includes GST, facilitation, light snacks accompanied with free flow ice lemon tea.

Cam best je ek!!

Malu-malu nak tanye aku plak kan. Tak yah tanye aku korang boleh pi register di

Email : match@clique2click.com with event title 'KL Muslim Gathering'

Masukkan butir-butir diri seperti:

Name:
Gender:
Profession:
Email address :
NRIC:
Handphone number:

Kalau malas nak email, korang just klik kat http://www.clique2click.com/event_kualalumpur.htm

All events are subjected to our T&Cs and refund policy.


Aku galakkan pada mereka yang single mingle lagi tuh supaya dating dan get to know each other. Bukan suruh kawin terus but kenal-kenal dulu, borak-borak, makan-makan kan mana tau kot-kot tersangkut ke kan. Yang penting dapat kenal lebih ramai lagi orang-orang single di luar sana.

So korang yang baca entri aku ni dan kenal sesape yang masih mencari tapi belum ketemu baik join Muslim Gathering (Speed-Dating) ni anjuran Clique2click ni ek..

Have fun korang….

No comments :