Wednesday, March 9, 2016

REVIEW | Face & Body Care By HONEYLOFT Handmade

Hi Korang,

Nowdays orang especially pompuan ni dah mula start memilih menda-menda yang organik, tak de paraben dan natural kan.


So aku berkesempatan untuk mencuba produk-produk sebegini dari HoneyLoft Handmade. Ermm bila plak plak si Hanz ni berkesempatan nak buat semua ni, setahu aku Hanz ni memacam menda yang dia buat selain dari housewife je kan.

Mehlah kita intai produk-produk awesome dari HONEYLOFT Handmade ni ek 


ROSE FACIAL MIST 
(100ml RM 25 / 50ml RM14)

Bahan-bahan : Rose Floral Water, Rose Essential Oil, Rose Fragrance,Witch Hazel Extract, Vegetable Glycerine

Cara nak guna :
Aku buat facial toner sebelum sapu cream muka, boleh juga di gunakan penyegar muka yelah time korang ngantuk-ngantuk tuh hah spray sket nok. 

Testimoni, korang refer kat sini ek: 


SOOTHING MASSAGE OIL 
(40g RM 35 - small travel pack available upon request)

Bahan-bahan : Sweet Almond Oil, Lavender EO, Ylang Ylang EO, Clary Sage EO, Peppermint EO


Cara nak guna :
Sakit kepala ke, mood swings ke kan just sapu je kat memana bahagian yang korang cam lenguh-lenguh, ini untuk segarkan bahagian yang lenguh tuh. Kira macam rilekskan muscle ewah...

Testimoni, korang refer kat sini ek: 


ALL-PURPOSE HEALING SALVE 
(20G RM 18)


Bahan-bahan : Specially made combination of homemade chamomile infused oil & lavender infused oil. Also included Lavender EO, Roman Chamomile EO, Shea Butter, Vitamin E & Natural Beeswax.


Cara nak guna :
Untuk kulit kering, kulit merekah, gatal-gatal, kene gigitan serangga kecil, melecet, lebam dan sapu kat kulit time panas-panas untuk melembap pun boleh.

Sesuai untuk dewasa dan bayi

Testimoni, korang refer kat sini ek: 


TEA TREE SPOT GEL 
(30g RM 16)


Bahan-bahan : Tea Tree Essential Oil, Aloe Vera Gel, Cucumber Essential Oil


Cara nak guna :
Tea Tree kan terkenal dengan minyak antibacterial dan antifungal, so inilah kegunaannya. Sapu pada tempat yang bermasalah tuh 2 kali sehari sejurus selepas kulit dibersihkan. Lelama kuranglah parut tuh nanti ek

Testimoni, korang refer kat sini ek: 

Apmacam, best kan!!


Kesemua produk keluaran HoneyLoft ini merupakan homemade, handmade, bebas bahan kimia berbahaya. Ianya berasaskan aromaterapi dan pati tumbuhan dan pati minyak (carrier oils)

Yang penting tiada pengawet dan 99% natural (alami) dan lagi ianya freshly made upon request untuk jaminan kawalan kualiti.

Nak order boleh pm Hanz Jamaludin atau di page atau WhatsApp 011-21121628

Nak details lanjut boleh ke :


Website : 

FB Page : 

6 comments :

Hanafi Abdullah said...

produk yang asli dan dari bahan semulajadi memang terbaik..

Sally Samsaiman said...

walaupun packaging dia tak berapa menarik..tapi sbb tanpa paraben...sally maybe cuba kalau ada rezeki :P

Illy Ariffin said...

best nya!! illy memang suka product organic product <3

Kakzakie Purvit said...

Kakak tertarik dgn cream/lotion yg utk kulit kering, gatal-gatal semua tu CikLily. Nantilah ada masa kakak cuba jenguk website dia.

Kakzakie Purvit said...

Kakak tertarik dgn cream/lotion yg utk kulit kering, gatal-gatal semua tu CikLily. Nantilah ada masa kakak cuba jenguk website dia.

Nurul Shahira said...

Dengar je handmade terus Sha melonjak-lonjak, hehe. Sebab Sha suka skincare handmade. Paling berkenan, Facial mist tu =)