Monday, March 7, 2016

Check Kesihatan Badan Kat Mesin

Hi Korang,

Ini memang hobi Mr Big

Aku tak nafikan

Dia memang cukup pantang nampak menda-menda ke arah kesihatan ni, mesti dia nak cuba kan. 

Harituh ktorang berjalan di Jusco Balakong ni, eh time hari keja pun bukan main ramai plak orang ek. Agaknya ikut cuti cam ktorang kot hahhaha

Sebenarnya pi Jusco tu nak beli barang dapur je, tup-tup terus merayau sampai ke hujung sekali singgah masuk kedai kasut Crocs ni. 

Lepas je kuar dari Crocs dia sibuk keluarkan seringgit, aku ingat nak pi beli air tin minum ermm rupanya ini keja nye.

duk leka baca apa yang kena buat

masukkan tangan untuk check blood pressure

pegang besi tu untuk check BMI plak

nampak tengah mengukur

pegang elok-elok

eh jangan lupa, masukkan duit dulu


Tak delah lama Mr Big kat mesin ni tapi aku pun naik leka gak menengok camne mesin ni berkerja.

ni hah resultnya

orang yang happy sebab dah kurus sket katanya

Aku rasa, result yang mesin ni tak mungkin accurate sangat but as a guideline bagus jugak tau, kita boleh monitor keadaan kesihatan badan kita. 

Jimat sket duit jumpa doktor tiap-tiap bulan kan! hehehehehhe

Tapi annual check-up jangan plak miss kang marah plak doktor tuh.

Aku? nanti aku buatlah ek... hehehhee...


2 comments :

Diana Rashid said...

Tak pernah jumpa pun mesin cam ni kat sini..ke saya yang tak perasan tak tahu la..bagus juga ada mesin macam ni..kalau tetiba teringat nak check boleh je guna..nak jumpa doktor ambik masa pulak..

adianiez AIDA said...

aida segan skit nak cek kat sini.
hi hi hi...