Monday, March 7, 2016

Semalam Bercuti di NOVOTEL Hotel, Melaka

Hi Korang,

Sempena cuti sekolah yang start hujung minggu ni, meh aku citer sket pasal holiday ktorang di Melaka hari tuh rasanya tahun hujung tahun lepas kot hehehhehe

Kang ktorang travel dari JB, lalu Muor bagai so sampai dah malam, malas nak balik umah mak sebab jalan ke Selandar tu dah gelap. Amik keputusan tidur semalam di Melaka lah. Masa on the way tuh, terus google then buat booking di Novotel Melaka ni. 

Guna WAZE je dan sampai pun lepas Maghrib


Wah hotel baru rupanya, cantik wei. Lobby simple dan modern memang style tapi tak amik gambo pun hehhee.

Meh check it out bilik.


Ini bilik di Executive Floor.

king bed, nampak Mr Big duk tengok swimming pool je kan

nampak dari katil boleh nampak bilik air

ok ok minum kopi dulu ek

mini bar, minum je apa yang mau tapi bayar nanti ek

kena amik ni kan, buat collection

bathrope, boleh feeling2 omputih kan


ada sofa kat sebelah tepi, bolehlah anak-anak kecik tidur sini kan

Beso, cantik dan simple. Semua amenities ada dan yang penting WiFi lajuuuuuuuuuu oooo

Yang kelakar tuh, bilik airnya dinding glass wei.

nampak see thru kan, rupanya button dia kat dinding belakang tuh

Arrggh sudah dari katil boleh see thru bilik air, malunya nak mandi ni. Kalau honeymoon mesti seronoklah kan, ini nak rehat semalam je pun hehehhehehe.. Cam no ni kan, terus rasa nak pi tukar bilik. Godek semua button kat dalam bilik air tu ermm barulah jumpa ada curtain yang boleh naik turun tu kan. 

Malam tuh, ktorang jalan kaki je Mahkota Parade dengan Dataran Pahlawan. Kemudian singgah plak makan chicken rice ball di Melaka Raya, tempat tu sebelah hotel je. Lepas lepak di Starbucks pekena kopi secawan naik bilik hotel, layan movie sampai pagi.

Esoknya makan buffet breakfast kat coffee house je.


Menunya memang banyak, tapi disebabkan ramai orang so tak sempat nak amik gambar. Letak-letak semua licin, macam piranha diaorang ni ek. 


Even nak lepak mandi kat swimming pool pun penuh, ramai betul lah orang kan huahuahauhaua..

In term of harga, bilik ktorang ni harganya RM270 semalam sebab booking last minit. Yelah lagi 2 jam nak masuk hotel baru booking kan hehehehe. Agaknya kalau booking lama mesti murah daripada ni kan, kalau family anak 2orang boleh sangat muat bilik ni sebab katil king dan ada sofa plak sebelah katil tu kan.

Ini hah alamatnya:

Novotel Melaka
Jalan Melaka Raya 2
75000 MELAKA - MALAYSIA
Tel (+60)62898222
Fax (+60)62898289


GPS. N 2° 11' 16.44'' E 102° 15' 13.72''

Hah sempat lagi nak booking sebelum cuti sekolah ni start kan

3 comments :

adianiez AIDA said...

hotel kat melaka ni jgn harap la aida ada pengalaman stay.
hu hu hu mr.asben x nak.
dia kata, rumah kita lg selesa!

MalaysiaBus.com said...

Terima kasih atas info. Untuk lebih mudah, boleh cuba tempah tiket bas awal di www.malaysiabus.com. Tiket KTM/ETS juga boleh ditempah secara online!

Azlinda Azman said...

nmpk menarik hotel ni