Tuesday, November 24, 2015

Empire Steamboat di GEM IN Mall Cyberjaya, Sedap Jugaklah!

Hi Korang,

GEM IN Mall, mana pulak ni ek? Dalam area Cyberjaya kan.

First time aku dengar ni mall terbaru di Cyberjaya ni ek. Bila dah sampai tempat tu barulah tau kat mane, rupanya ada mall ni terletak kat jalan shortcut yang selalu aku lalu dulu masa project Q-Cells tengah buat kan.


Last week ada jemputan makan di Empire Steamboat di GEM IN Mall ni, so ktorang berdua pi lah lepas maghrib hari tuh.

Tempat baru dalam Cyberjaya ni, cantik gak mallnya walaupun kecik je aku rasa.

Ok dah sambung balik,


Terdapat lebih dari 60 pilihan di Steamboat Empire untuk korang nikmati bersama keluarga atau pun kengkawan ataupun makwe pakwe pendek kata dengan sesape pun bolehhh..




Susun atur tempat makannya harmoni dan cozy sesuai untuk menjamu selera dan menjamu tekakkan. Siap ada mini playground untuk kanak-kanak tapi aku terlupa nak snap gambar plak sebab duk sibuk lapar nak makan kan.

Di antara pilihan makanan laut yang aku rasa korang pasti suka adalah:-










Apmacam cukup tak? Lah tak cukup ek.. ni ada lagi ni. Sabo kan aku kata ada lebih 60 jenis hidangan makanan.





Selain daripada makanan basah ada juga hidangan yang dah siap masak, tinggal nak makan je ek. So yang malas nak tunggu makanan masak tu bolehlah bedal yang ni dulu ek






Apa lagi korang nak?



Ada jugak hidangan ala-carte macam chicken wings, otak-otak dan ada lagi lah. Korang boleh order tapi yang ni lain kira ek.

not bag jugak sos ni tak berapa pedas pun

yang ni rasa macam gravy sate, sedap gak. tekak boleh terima
 


yang panas yang sejuk semua ada

air pun include sekali dalam buffet steamboat ni ek

mesin ais krim, ada 2 perisa. durian dan vanilla


nampak tak? mr big bukan hiraukan aku pun, baik dia makan kan

satu sup ayam dan satu lagi sup tomyam

makan chicken wings ek, sosnya sedap

Semua adalah, daripada appetizer sampai ke dessert. Menepati citarasa aku dengan Mr Big yang kaki makan steamboat ni ek. Apa saja yang hado semua di ambiknya janji semua mesti kena habis tak boleh membazir wokeh adik-adik..


Dekat 2 jam ktorang duduk makan kat sini, sampai kedai almost nak tutup lah kan. Sedap punye pasal, tambah sana tambah sini kan. Ais krim vanila dan manggo pudding sebagai penutup memang wonderful sungguh lah ye.

Bagi aku harga tak delah mahal sangat pun setanding dengan pilihan makanan yang pelbagai kann iaitu RM25.90 seorang.

Apa lagi, meh pi cuba ek:-

STEAMBOAT EMPIRE
G.10-G.13, Gem In Mall,
Mutiara Ville,
Persiaran Sepang,
Cyber 11, 63000 Cyberjaya.

Kalau ada kelapangan dan terlalu kat Cyberjaya ni elok pi cuba. Macam ktorang pantang ada je kedai makan baru bukak confirm-confirm harus kena cuba dulu sebelum orang lain ek

Selamat makan korang!....



8 comments :

Jueliza Jamani said...

alaa jue g makan ritu coklat n durian.. sedapnya ice cream vanilla tu..

MrsEnoxis said...

x tau pulak ada mall baru dekat Cyber..kena try ni..

Faizah Azmi said...

RM25.90 seorang kak? okay ni murah!
murah dari bakar-bakar bangi and redwok confirm!

Dkna Abza said...

sedap kan.. tiba2 meleleh air liur teringat tomyam situ

Siti Rohaida Yusof said...

harga not bad lah kalau dah banyak makanan yang mereka sediakan..yang berdekatan dah boleh serbu

Diana Rashid said...

tu dia..puas hati la kalau makanna banyak pilihan macam ni..sesuai la dengan harga nya..murah tu/.

aKSARAfENDI said...

murah jugak ye..

ietams said...

harga net ye RM25.90 tu
murah gak ye harganya.
boleh la try .. tempatnya pun lawa