Thursday, November 5, 2015

ALOE VERA Gel Dari Forever Living

Hi Korang,

Aku perasan brand Forever Living ni dah lama dah

Sejak dari aku duduk JB sebelum pindah KL lagi sebab one of secretaries tempat keje lama aku dulu duk minum menda alah ni. Tapi takdelah dia nak jual kat aku pun coz tau masa dulu mana mampu nak belanjer beso kan. 

Sekarang lainlah dan ada duit sendiri pun kan. Spend untuk diri sendiri apa salahnya


Actually minuman Aloe Vera Gel dari Forever Living ni dihasilkan daripada daun aloe vera asli, melalui proses penstabilan yang dipatenkan. Ia sesuai untuk bagi orang sihat untuk mengekalkan kesihatan. Ia juga bagus untuk yang menghadapi sebarang masalah kesihatan dan membantu proses penyembuhan.


Daun Aloe Vera boleh dikatakan daun ajaib. Ia mengandungi lebih 200 sebatian termasuklah asid amino, vitamin, mineral, polisakarida, enzim dan berbagai-bagai faktor kesihatan yang lain untuk membantu memperkuatkan system imun dan pemulihan korang.


Forever Aloe Vera Gel sangat digemari kerana ia sangat berkesan untuk mencuci kotoran. mendapan dan kerak yang terdapat pada saluran usus. Sekalipun kotoran dan mendapan di usus sudah bertahun-tahun dan amat degil untuk disingkirkan, kelembutan pada Forever Aloe Vera Gel mampu meresap dan menanggalkan ia daripada terus terlekat pada usus. Kesannya, usus menjadi bersih. Ini membolehkan lebih banyak nutrien makanan dapat diserap dengan baik. Seterusnya, badan akan jadi lebih sihat dan bertenaga sekaligus mampu melawan pelbagai penyakit lain dalam badan secara semulajadi. Dari segi luaran pula, perut akan kelihatan lebih kempes. Hah gituh amikk ko!

Tengok video ni

kagum tak? ermmm

Berdasarkan testimoni pelanggan yang aku baca dalam internet ni, ada 20 khasiat yang diperolehi daripada Forever Aloe Vera iaitu: 

1. Menghentikan pertumbuhan tumor 
2. Merendahkan kadar kolestrol 
3. Memperbaiki sel darah 
4. Mengawal dan merawat gout 
5. Menghalang penyakit 'kidney stone' 
6. Memudahkan penyingkiran kefien daripada kopi dan teh 
7. Menghalang penyakit ulser dan penyakit sistem penghadaman 
8. Memberi kesimbangan asid/alkali dalam badan 
9. Mengurangkan tekanan darah tinggi, bukan sekadar merawat kesan-kesan sekaligus merawat punca darah tinggi 
10. Menambah mineral, vitamin, enzim dan nutrien dalam badan 
11. Menghentikan kanser usus 
12. Menghilangkan buasir 
13. Sebagai pelincir untuk sistem perkumuhan yang lebih baik 
14. Meneutralkan kadar gula dalam darah 
15. Memelihara buah pinggang 
16. Menguatkan ketahanan badan (sistem imunisasi) 
17. Mengawal gastrik 
18. Memperbaiki sel kulit yang rosak dan sekaligus menghasilkan kulit/wajah yang lebih 
cantik. 
19. Menurunkan perut buncit 
20. Menurunkan berat badan 

Siap buat research gak aku ek.

Senang kalau dah tau kebaikan gel Aloe Vera ni, so tak delah kita rasa ragu-ragu lagi kan

Cara Pengambilan Gel Aloe Vera


putih-putih cam jelly gituh

Alah amik gituh saje. 
Agak-agak dalam 30-60ml setiap hari sebelum tidur atau pun lepas bangun pagi. Minum-minum lepas terus dicucinya perut kan tapi tak de lah sampai cirit-birit pulak. 

Ikut keserasian perut ko lah kan..

Tapi kalau rasa cam tak de tekak nak minum cam tuh je, korang boleh campurkan dalam jus ke, minum dengan air kosong sejuk je kan. AKu steady je minum cam tuh hehehe

Rasa Aloe Vera


Setiap orang yang rasa tak sama ek tau, cam aku bila minum tak de rasa payau ke manis ke masin rasa biasa je. Ade setengah orang minum rasa pahit so itu tandanya ada penyakit yang terselindung dalam badan kite, begitu jugak kalau orang minum rasa masin pun ada penyakit jugak tau. Bukanlah aku tak de penyakit but may be tak delah sekuat orang lain kot. 


Untuk nak tau lebih lanjut ke nak cuba dulu ke, nak order terus ke, korang boleh hubungi :

Pn. Fara Hana

No fon: 0136283485 

Nanti dia bolehlah terangkan lagi details daripada aku kan hehehehhe



10 comments :

safurara said...

dah lama nak beli, tp mahal jugak kan kak.

Amanda Suria said...

Product aloe vera memang vagus Dari dulu lagi...tp SA lom Cuba yg mcm ni...hehheh...SA guna gel utk muka je setakat ni

Rizziela said...

pernah tgk..tp x pernah cuba

Diana Rashid said...

macam berminat nak beli..saya ni makin gemuk tau kak...
dok rumah je..makan pulak memang tak kontrol..
anak kecik,jadi susah nak bersenam ke , nak berpeluh ke..
kena dapat kan satu ni..

adianiez AIDA said...

ingat lagi masa kecik2 dulu.
jiran ada byk pokok aloe vera tau.
aida, adik and anak-anak jiran tu amik aloe vera tu.
potong kulit nyer and isi dia tu, letak gula pasir, kami ngap.
sedap.
baru teringat ni hah, boleh ke tidak ekk apa yg kami buat tu?
tapi nyata nyer masih selamat la sampai ke tua ni hah.
h ha ha ha...

jirus air said...

Thanks for review.Saya sekeluarga ambil yg haq sahaja.lain lain tiada.Dulu kini Dan selamanya

Unknown said...

Berminat Dapatkan Jus Aloe Vera Whatsapp!!! Saya Agent Sah....
0163146048


Mayang Mengurai said...

Berminat Mencuba Jus Aloe Vera?
Whatsapp Saya Yek ..0163146048

Mayang Mengurai said...

Berminat Dapatkan Jus Aloe Vera Whatsapp!!! Saya Agent Sah....
0163146048


miea mie said...

Saya ambil yang haq sahaja. Lain lain tiada. Dulu kini dan selamanya