Saturday, November 7, 2015

Penyelesaian Masalah Rambut Nipis Dengan Shampoo DOVE Volume & Nourishment Yang Baru

Hi Korang,

Ini Giveaway entry, sila scroll down untuk entries terkini.. 



Ermm rambut, mahkota untuk semua wanita kan..



Ada yang rambut tebal, rambut panjang, rambut rontok, rambut dawai (sedap aku je cakap rambut dawai ek) hehehhe rambut cantik dan memacam lagi kan


Cam ne plak dengan orang yang rambutnya nipis..

Cian jugak kat diorang ni, alas sikat rambut je jadi cam tuh flat se flatnya. Langsung rambut tu cam tak bernyawa leper je kan. Nipis tu satu hal, takut lelama jadi botak kang arghh sudah payah wei. Aku rasa satu gaya rambut pun leceh nak buat kan. 

Nak tahu tak?

Nak tau?

Nak ke tak ni?


Dove membawakan teknologi mereka ke peringkat lebih tinggi dengan menyuburkan rambut serta menjadikan ia kelihatan tebal menerusi Syampu dan Perapi Dove Volume & Nourishment yang baru dilancarkan. Rangkaian penjagaan rambut Dove Volume & Nourishment merupakan satu rangkaian ciptaan baru daripada Dove menggunakan Teknologi Oxyfusion di mana formulasinya mengandungi gabungan unsur oksigen. Rumusannya menyerap ke dalam rambut dengan segera, memberikan kelembapan mendalam di samping menjadikan rambut kelihatan lebih tebal dan bermaya sehingga 95%* tanpa membuatkan rambut terasa berat. Teknologi Oxyfusion ini terdapat di dalam syampu dan perapi.

Nampak tak?

Kemain lagi Dove ek

haruslah sapukan shampoo dulu kan

kemudian lepas cuci barulah letak conditioner

Dirumus dengan Teknologi Oxyfusion, produk rangkaian rambut Dove Volume & Nourishment telah dicipta khusus untuk menjadikan rambut kelihatan lebih tebal dan bermaya sehingga 95%* serta memberikan khasiat supaya rambut kelihatan cantik dan sihat. Produk rangkaian rambut Dove Volume & Nourishment yang baru ini merupakan keluaran yang unik dan inovatif – ia merupakan penyelamat untuk rambut kering dan nipis yang memerlukan penjagaan khusus. Digabungkan dengan Teknologi Oxyfusion yang melembutkan rambut tanpa membuatkannya terasa berat, ditambah pula dengan haruman bertenaga serta tekstur yang lembut - Dove Volume & Nourishment membolehkan anda memperoleh rambut kelihatan tebal yang anda inginkan dan segala khasiat yang rambut anda perlukan daripada Dove Volume & Nourishment.

Apa lagi aku pun tak lepaskan peluang nak cuba gak la kan


Tengoklah rambut aku memang nampak nipis bila lepas guna shampoo biasa kan, merudum je gituh ek (aik apsal mata cam sebelah beso, sebelah kecik ek huhuhu)


Tengok lepas guna Dove Volume & Nourishment.. wow meletopsss.. ayuh berpestaaa...

Ini kira baru beberapa hari aku gunakan shampoo Dove ni, cuba bayangkan kalau sebulan ermm bertambah wow wow dibuatnya kan hehehhehe. Tapi wangi je rambut tau dan nampak lebih lively lagi ek so boleh libas-libas rambut dengan bangganya ek


Ok ok untuk korang yang teringin nak cuba dan mempunyai masalah rambut nipis ni kan, jeng jeng jeng aku nak buat GIVEAWAY untuk korang ni ek

Mudah sangat kan? Jom ramai-ramai join okey.


Isi Rafflecopter dan jawab soalan dibawah ni :

Soalan 1: Berapa peratuskah jumlah rambut korang kelihatan bermaya setelah menggunakan Dove Volume & Nourishment jika di bandingkan dengan rambut nipis?

Soalan 2: Bagaimana Teknologi Oxyfusion berfungsi?


Terms and conditions:

1. Terbuka kepada seluruh penduduk Malaysia.

2. Giveaway berlangsung dari 24 Oktober 2015 - 7 November 2015.

3. Anda perlu menjawap dua (2) soalan mudah tentang DOVE di ruangan komen entry ini.

4. Lima (5) entri yang bertuah akan dipilih melalui system rafflecopter dan memenangi hamper barangan DOVE bernilai RM100.

5. Lima (5) pemenang bertuah akan diumumkan dalam masa 7 hari selepas tamat tarikh giveaway.

sekali aku sendiri yang hantar hamper ni ke rumah korang, nak tak?


Ok itu dan selamat mencuba ek….


30 comments :

Siti Rohaida Yusof said...

Yeay!! Nak jawab

Jawapan untuk soalan pertama
-95%

Jawapan untuk soalan kedua
-Teknologi Oxyfusion mengandungi gabungan unsur oksigen dan rumusannya menyerap ke dalam rambut dengan segera,memberikan kelembapan sehingga 95% tanpa membuatkan rambut terasa berat.Teknologi Oxyfusion ini terdapat di dalam syampu dan perapi.Teknologi Oxyfusion yang melembutkan rambut tanpa membuatkannya terasa beratditambah pula dengan haruman bertenaga serta tekstur yang lembut.

Harap termasuk dalam 5 pemenang tu..i loikee dove...

AyuArjuna BiGoshh said...

a) sehingga 95%
b)Teknologi Oxyfusion yang melembutkan rambut tanpa membuatkannya terasa berat, ditambah pula dengan haruman bertenaga serta tekstur yang lembut

Aidazura Sadzi said...

jawapan saya
1. sehingga 95%
2. Teknologi Oxyfusion yang melembutkan rambut tanpa membuatkannya terasa berat, ditambah pula dengan haruman bertenaga serta tekstur yang lembut

aidazura sadzi
aidazurasadzi@gmail.com

maya sofea said...

Hi Cik Lily Putih , Good Morning!
Jawapan No 1 : Sehingga 95%
Jawapan No 2 : Teknologi Oxyfusion berfungsi melalui formulasinya iaitu mengandungi gabungan unsur oksigen. Rumusannya menyerap ke dalam rambut dengan segera, memberikan kelembapan mendalam di samping menjadikan rambut kelihatan lebih tebal dan bermaya ♡

siti rubiah said...

1) 95%
2)formulanya mengandungi gabungan unsur oksigen serta menyerap ke dalam rambut dengan segera dan memberi kelembapan mendalam di samping menjadikan rambut kelihatan lebih tebal dan bermaya sehingga 95% tanpa membuat rambut terasa berat.

Sabeela Baharuddin said...

Hi Awakkkk =)

Soalan 1: 95%

Soalan 2: melembutkan rambut tanpa membuatkannya terasa berat, ditambah pula dengan haruman bertenaga serta tekstur yang lembut

amirnawawi said...

1- Sehingga 95%

2- Teknologi Oxyfusion yang melembutkan rambut tanpa membuatkannya terasa berat, ditambah pula dengan haruman bertenaga serta tekstur yang lembut - Dove Volume & Nourishment membolehkan anda memperoleh rambut kelihatan tebal yang anda inginkan dan segala khasiat yang rambut anda perlukan daripada Dove Volume & Nourishment.

Azwar Syuhada said...

Azwar join!!

Jawapannya:

1) 95%

2) Teknologi Oxyfusion berfungsi untuk melembutkan rambut tanpa membuatkannya terasa berat, ditambah pula dengan haruman bertenaga serta tekstur yang lembut

kak ina kl said...

1. produk rangkaian rambut Dove Volume & Nourishment telah dicipta khusus untuk menjadikan rambut kelihatan lebih tebal dan bermaya sehingga 95%* serta memberikan khasiat supaya rambut kelihatan cantik dan sihat.

2.Teknologi Oxyfusion yang melembutkan rambut tanpa membuatkannya terasa berat, ditambah pula dengan haruman bertenaga serta tekstur yang lembut - Dove Volume & Nourishment membolehkan anda memperoleh rambut kelihatan tebal yang anda inginkan dan segala khasiat yang rambut anda perlukan daripada Dove Volume & Nourishment.

Diana Rashid said...

sejak bersalin rambut saya memnag nipis kak..sebab tu saya simpan rambut panjang nak bagi dia nampak tebal sikit..ekekek..padahal tak de beza pun..Nampak nipis jugak.Nak try la GA ni.mana tau rezeki saya...

jawapan 1- 95%

jawapan 2- Teknologi Oxyfusion melembutkan rambut tanpa membuatkannya terasa berat, ditambah pula dengan haruman bertenaga serta tekstur yang lembut

Tq kak.

Kylie wenn said...

1)sehingga 95%
2) Berfungsi untuk melembutkan rambut tanpa membuatkannya terasa berat, ditambah pula dengan haruman bertenaga serta tekstur yang lembut.

say_ha said...

Jawapan :

1) Sehingga 95% jumlah rambut akan kelihatan bermaya setelah menggunakan Dove Volume & Nourishment
2) Teknologi Oxyfusion mengandungi unsur oksigen yang meresap terus ke dalam rambut, melembutkan rambut tanpa membuatkannya terasa berat bersama dengan haruman bertenaga dan tekstur yang lembut.

#DoveVolumeNourishment #CikLilyPutih

Akif Imtiyaz said...

Jawapan No 1 - 95%
Jawapan No 2 -Teknologi Oxyfusion melembutkan rambut tanpa membuatkannya terasa berat.Terdapat penambahan haruman bertenaga serta tekstur yang lembut menjadikan rambut kelihatan tebal dengan segala khasiat yang diperlukan oleh rambut.

Asyik Izas said...

Soalan 1: Berapa peratuskah jumlah rambut korang kelihatan bermaya setelah menggunakan Dove Volume & Nourishment jika di bandingkan dengan rambut nipis? sehingga 95%

Soalan 2: Bagaimana Teknologi Oxyfusion berfungsi?
Teknologi Oxyfusion berfungsi melembutkan rambut tanpa membuatkannya terasa berat, ditambah pula dengan haruman bertenaga serta tekstur yang lembut.

Dunia Iman said...

tak pernah cuba Dove
Mungkin lepas ni boleh cuba :)

Nurul Syuhaida Mustafa said...

Ni jawapan saya

1. Q: Berapa peratuskah jumlah rambut korang kelihatan bermaya setelah menggunakan Dove Volume & Nourishment jika di bandingkan dengan rambut nipis?
A: Sehingga 95%*


2. Q: Bagaimana Teknologi Oxyfusion berfungsi?
A: Teknologi Oxyfusion melembutkan rambut tanpa membuatkannya terasa berat, ditambah pula dengan haruman bertenaga serta tekstur yang lembut


Raihana Rr said...

Soalan Pertama - 95%
Soalan Kedua - Teknologi Oxyfusion berfungsi melembutkan rambut tanpa membuatkannya terasa berat, ditambah pula dengan haruman bertenaga serta tekstur yang lembut

snowmint said...

Jawapan:
1. 95%
2. Teknologi Oxyfusion mempunyai formulasi yang mengandungi gabungan unsur oksigen dimana rumusannya menyerap ke dalam rambut dengan segera, memberikan kelembapan mendalam di samping menjadikan rambut kelihatan lebih tebal dan bermaya sehingga 95%* tanpa membuatkan rambut terasa berat.

Arina Yusof said...

Question 1 : up to 95% more volume

Question 2 : Oxyfusion Technology contains oxygen-infused conditioning molecules that smooth hair without weighing hair down.

syed sigaraga said...

1. Rambut nkpk lebat up to 95%
2. Teknologi Oxyfusion yang melembutkan rambut tanpa membuatkannya terasa berat, ditambah pula dengan haruman bertenaga serta tekstur yang lembut

nur hidayah mohd idris said...

haiiiii...... 1st time oin awak punye GA nie ..hope ade rezeki ^_^
Jawapan No 1 : Sehingga 95%
Jawapan No 2 : Teknologi Oxyfusion berfungsi melalui formulasinya iaitu mengandungi gabungan unsur oksigen. Rumusannya menyerap ke dalam rambut dengan segera, memberikan kelembapan mendalam di samping menjadikan rambut kelihatan lebih tebal dan bermaya

nur hidayah mohd idris said...

Jawapan No 1 : Sehingga 95%
Jawapan No 2 : Teknologi Oxyfusion berfungsi melalui formulasinya iaitu mengandungi gabungan unsur oksigen. Rumusannya menyerap ke dalam rambut dengan segera, memberikan kelembapan mendalam di samping menjadikan rambut kelihatan lebih tebal dan bermaya

daya idris said...

1. sehingga 95%
2. Teknologi Oxyfusion yang melembutkan rambut tanpa membuatkannya terasa berat, ditambah pula dengan haruman bertenaga serta tekstur yang lembut
Nama :nur hidayah mohd idris
Email : daya.idris88@gmail.com
Tel : 0149963549
F/b : daya idris

Nur Suraya said...

1. 95 %

2. Teknologi Oxyfusion berfungsi melembutkan rambut tanpa membuatkannya terasa berat, ditambah pula dengan haruman bertenaga serta tekstur yang lembut.

Li Na said...

1) Sehingga 95%
2) Teknologi Oxyfusion mempunyai formulasi yang mengandungi gabungan unsur oksigen. Rumusannya menyerap ke dalam rambut dengan segera, memberikan kelembapan mendalam di samping menjadikan rambut kelihatan lebih tebal dan bermaya sehingga 95%* tanpa membuatkan rambut terasa berat.

notie said...

Bismillah,
Akak nak cubalah mana lah tau le kut rambut nampak lebeh banyak... huhuhu


Soalan 1: Berapa peratuskah jumlah rambut korang kelihatan bermaya setelah menggunakan Dove Volume & Nourishment jika di bandingkan dengan rambut nipis?

JAwapannya ialah 95%

Soalan 2: Bagaimana Teknologi Oxyfusion berfungsi?
Teknologi Oxyfusion berfungsi di mana formulasinya mengandungi gabungan unsur oksigen. Rumusannya menyerap ke dalam rambut dengan segera, memberikan kelembapan mendalam di samping menjadikan rambut kelihatan lebih tebal dan bermaya sehingga 95%* tanpa membuatkan rambut terasa berat ditambah pula dengan haruman bertenaga serta tekstur yang lembut

O J O L A L Y said...

assalam...wahhhhnak jugak join..nanti cik lilyputih boleh hantar kat JB yaaa

1- Sehingga 95%

2- Teknologi Oxyfusion yang melembutkan rambut tanpa membuatkannya terasa berat, ditambah pula dengan haruman bertenaga serta tekstur yang lembut - Dove Volume & Nourishment membolehkan anda memperoleh rambut kelihatan tebal yang anda inginkan dan segala khasiat yang rambut anda perlukan daripada Dove Volume & Nourishment.

Amy Jaafar said...

Jwpan soalan 1 - 95%
Jwpn soalan 2 - Teknologi Oxyfusion berfungsi di mana formulasinya mengandungi gabungan unsur oksigen. Rumusannya menyerap ke dalam rambut dengan segera, memberikan kelembapan mendalam di samping menjadikan rambut kelihatan lebih tebal dan bermaya sehingga 95%* tanpa membuatkan rambut terasa berat ditambah pula dengan haruman bertenaga serta tekstur yang lembut

Alyza Fisol said...

Jwpn no 1 - sehingga 95%

Jwpn no 2 - Teknologi Oxyfusion yang melembutkan rambut tanpa membuatkannya terasa berat, ditambah pula dengan haruman bertenaga serta tekstur yang lembut

Poker Online said...

1- Sehingga 95%

2- Teknologi Oxyfusion yang melembutkan rambut tanpa membuatkannya terasa berat, ditambah pula dengan haruman bertenaga serta tekstur yang lembut - Dove Volume & Nourishment membolehkan anda memperoleh rambut kelihatan tebal yang anda inginkan dan segala khasiat yang rambut anda perlukan daripada Dove Volume & Nourishment.