Wednesday, August 6, 2014

Happy 3rd Birthday Tokyo Street Pavilion Kuala Lumpur

Hi Korang,

Masa time raya ni pun sempat lagi aku pi event ek

Yelah last week, ramai orang still cuti lagi tapi ktorang dah balik KL awal dah coz Mr Big dah mula kerja. Nak tak nak aku pun ikut kerja sekali. Masuk office kejap then tghari tu dah balik dah coz tak de orang kerja kan.


So sempatlah aku ke Pavilon KL bagi meraikan ulangtahun ke 3 Tokyo Street. Bagi mereka yang tak tau, Tokyo Street ni terletak di tingkat atas sekali dalam Pavilion ni yang menempatkan pelbagai jenis outlet makanan, pakaian, barang-barang dari Jepun. Hah Daiso pun kat level ni jugak.




Majlis yang bertemakan ‘Sweet Celebration’ ini di rasmikan oleh Guests of Honour, His Excellency Dr Makio Miyagawa, Ambassador of Japan to Malaysia dan Puan Joyce Yap, CEO of Retail, Pavilion Kuala Lumpur.


Di dalam ucapannya, Puan Joyce Yap berkata “In just three years, Tokyo Street has established itself as the go-to destination for Japanese culture, arts, retail and food. Through our close partnership with the Embassy of Japan, we managed to bring forth an authentic Japanese experience to the Malaysian market – a first-of-its-kind in the country. We look forward to the continued support of our shoppers and tenants, to bring Tokyo Street to greater heights.”



Untuk merasmikan upacara ini, Puan Joyce Yap dan His Excellency Dr Makio Miyagawa telah melakukan ‘Kagami Biraki’, yang juga dikenali sebagai upacara memecah tong sake sebagai tanda permulaan yang baru bagi Tokyo Street.


Dah lama pun sambutan hari jadi, of course mesti ada acara memotong kek. Hah ko bukan main besar lagi kek yang nak dipotong dan terdapat 15 jenis kek yang di hadiahkan daripada 15 Tokyo Street tenants. 












Pelbagai jenis kek ada tau, bukan main cantik lagi sampai rasa sayang nak makan.




Untuk mengakhiri majlis ni, ada special tarian yang di reka bernama ‘Yosakoi Bushi’, yang memaparkan ‘Yosakoi’ dance – a unique style of dance originated in the city of Kochi in Japan. Para media dan pengunjung pun di jemput menari sekali gak tau. Tak de lah aku nak join, segan wei. Tapi simple je tariannya, 2-3 kali praktis dah pandai dah.


Terima kasih Pavilion KL di atas jemputan ni, memacam yang aku dapat belajar daripada event ni. Mostly Japanese culture lah, tarianlah, pukulan gong dan memacam lagi lah.

Korang nak info mengenai Tokyo Street ni boleh layari facebook http://www.facebook.com/PavilionKL, atau Twitter at http://www.twitter.com/Pavilion_KL.



3 comments :

Noura Qifays said...

Comelnyaaa cupcakes ngn cakes2 dy sumeeeeeeeeeeeeeeeeee.....terliurrrr

hazman fadzil said...

memang kena jugak la dengan ko yang suka makanan jepun kan....kek diorang pun comel belaka...

hainom OKje said...

OKje jarang pergi Pavillion ni CLP....so mmg tak biasa area sini