Tuesday, August 5, 2014

Makan Punya Pasal, Menyesal Tak Sudah!

Hi Korang,

Mood raya still menghantui blog aku ni, ye ko langsung sel-sel otak tak membantu!

Sakit dah jiwa ni.
 
Bukan apa, boleh masa raya langsung tak keluar camera ambil gambar makanan sedap yang mak aku masak. Aduiyai sedih tak terhingga tau. Dahlah mak aku masak sedap-sedap.

Ada rendang limpa + daging, sambal udang galah, kuah lodeh simple, kari ayam. Ermm tensionnya.

Gambar aku masak nasi beriani pun tak ambil jugak, dahlah first time cuba masak terus jadi. Dah tu dengan belajar masak ayam masak merah yang sedap. Alah, sakitnya hati kita ni lah.
 
 
 
 

Ermm tak perlah, ni aku letak gambar open house rumah cousin aku hari tu masa 2nd day raya. Actually dia tak plan pun nak buat open house coz dia baru balik dari Australia fly kesana masa time raya hari tuh. Ada lasagna, spagethi, potato salad, sandwich dan mee hoon sup. Simple je tapi marbeles ooo. Kitaorang bedal sampai licin semuanya dan dia 2-3 kali kena masakkan.

Terima kasih je tuan rumah MAS steward & stewardess

But still perasaan menyesal tuh ada lagi tau.

Kesimpulannya yang dapat di buat adalah Cik Lily Putih food blogger yang tak boleh harap bila ada makanan depan mata. Lebih pentingkan perut daripada blog. Hahahahahahahaha
 
Tapi sebenarnya aku tengah lapar ni, tu yang kuar entry merapu ni. Cari gambar makanan tak jumpa huhuhuhu...
 
Mencikkk



5 comments :

Kisah Si Dairy said...

ruginya...kalau tak boleh layan sikit2...heheh...kita pun tak sempat nak ambil juadah raya masa tu..

Farah Waheda Wahid said...

saya pun tengah lapar ni kak, tengah terbayangkan sambal udang galah tu...nyumieesss.... hu hu hu... akak buat i is terliur tau...

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

lasagna tu nampak sedaapp..

sama la gambar lauk pauk raya tak ada pon sebab nset memang ntah ke mana dah...

hari raya tanpa nset konon ngeh3

tiga lalat said...

Salam aidilfitri. Hee maaf zahir batin.

Mummydearie said...

Alahai, tumpang sedih pulak CikLily! Biasalah kadang-kadang tengah lapar, tengah nampak makanan sedap-sedap, lupa segala. Saya pun nyesal tak sudah ni tahun ni raya tak ambil gambar dengan kamera sendiri! Semuanya kamera kaum keluarga yang lain. Bernanah hati ni menunggu gambar orang nak tag!