Monday, August 11, 2014

Promosi Makanan ‘ARABIAN DELIGHTS’ Di Vogue Cafe, Renaissance Kuala Lumpur Hotel

Hi Korang,

Project food review bermula kembali setelah berehat raya kan.

cantikkan kl tower dari restoran ni

Bila citer bab makan semua jadi tempting dibuatnya, sampai ada yang terus nak pi once aku publish kat blog aku ni kan.

order apple juice je

Ok kali ni kita ke Vogue Cafe, Renaissance Kuala Lumpur Hotel kat Jalan Ampang tuh coz ada promosi menu makanan arab. Yang best tuh, siap ada showcase Guest Chef Youssef Issa yang didatangkan khas dari Dubai tau.

Chef Youssef Issa menghidangkan pelbagai jenis makanan arab yang tradisioinal, cara masak yang authentic dan bahan-bahan asli yang menjadikan makan di Vogue Cafe ni sesuatu yang menyeronokkan.


Di antara yang menarik adalah Baba Ganoush, Muhammara, Tabouleh, Samaka Harra, Chicken Tagine, Dawood Basha, Lamb Shakria, Kebbeh Bil Laben, Lamb Ouzi, Chicken Musskan dan Batata Harra.

Mehlah kita intai sket di antara makanan yang di hidangkan. Disebabkan aku tak berapa pandai lagi untuk translate beberapa bahan masakan ni, so aku tulis dalam English la ye.

Cold Mezzeh (small dishes, appetizer)

Hommous
 chickpeas, tahina fresh lemon juice, olive oil

Moutabel
grilled eggplant mixed with tahina sauce and fresh lemon juice, olive oil Tabouleh- parsley, tomato, onion, bulgur wheat, fresh lemon juice and olive oil Muhammara-bread crumb, walnuts, tahini, pomegranates molasses

Vine leaves
Egyptian rice, tomato, parsley, onion, cooked with lemon juicand olive oil,

Mujaddara
lentil, fragrant rice, caramelized onion and olive oil

Fattoush
crisp romaine lettuce, cucumber, tomato, radish, fresh mint mixed with pomegranate sauce

Vegetable Tagine
slow cooks lamb with olives and saffron

Main Course


Mix grill
shish taouk, lamb kebab ,kebab hallabi,

Lamb Shakria 
Lamb ,yoghurt sauce ,onion shallots ,pine seed

Samaka kozbaria
baked fresh catch of the day fillet, tahina sauce ,pine seed, chili paste

Chicken Kebbsa
slow cooks rice, dry lime .nuts

Lamb Umo
Lamb, yoghurt sauce, onion shallots, pine seed, coriander.

Ermm..
Itu baru sket, ada lagi banyak sebenarnya tau


Tengokkan pinggan aku, penuh sepinggan. Ini sebab malas nak bangun 2-3kali untuk percubaan pertama. Amik semua apa yang minat dan cuba satu persatu rasanya. Ermm ada yang menepati citarasa dan ada yang sedap betul.



Untuk buffet “ARABIAN DELIGHTS” ni, ianya bermula dari 6hb Ogos 2014 hingga 29hb Ogos 2014 untuk dinner buffet sahaja tau. Korang boleh boleh tempahan di 03- 2162 2233 atau email ke rhi.kulrn.fb@renaissancehotels.com

Harga buffet “ARABIAN DELIGHTS” di RENAISSANCE Hotel ni adalah

RM108++ untuk dewasa
RM54++ untuk kanak-kanak

Jom kite ke

Vogue Cafe
RENAISSANCE KUALA LUMPUR HOTEL
Corner of Jalan Sultan Ismail & Jalan Ampang
50450 Kuala Lumpur
T: 603.2162.2233 
DL: 603.2716.9968

Selamat menjamu selera uolls!

Sudah tuh, pi lap air liur yang menjejes tu ek... eee...

11 comments :

Shaklee said...

ya ALLAH serius melelh lioq

awat mouthwatering sangat


beruntungnya jadi cik lily


encikarman said...

terliurnya... kena simpan bajet nih.

akubiomed said...

Bila lihat gambar didalam entri terasa merindui akan makanan Arab.

Lynn Munir said...

Nampak hidangannya macam sedap, boleh le untuk dicuba bagi menukar selera.

✿ pink velvet ✿ said...

aduh! aduh! aduh! perut dah nangis kelaparan pas baca entry ni :P

Kisah Si Dairy said...

sedapnya....sekali je pernah makan nasi arab nie..tengok kat blog nie lagi terliur..

mummy dina said...

Ni salah satu hotel favourite family kitorang..makanan dia memang best2..kalau bufet rasa cam tak nak balik je..hehe

mummy dina said...

Ni salah satu hotel favourite family kitorang..makanan dia memang best2..kalau bufet rasa cam tak nak balik je..hehe

hazman fadzil said...

Sesungguhnya .... dalam banyak menu yang ada - kebab itu yang paling sedap kan...best makan macam tu jer....

sohoque said...

mak aih.. meleleh ayaq lioq cheq..

Amanda Suria said...

bila la SA mampu merasa review di hotel2 macam ni kan...tgok makanan semua tempting...