Monday, August 25, 2014

“Sesame Street Live – ELMO Makes Music“ Media Launch Di One Utama

Hi Korang,

La rancangan bebudak pun ko pi jugak kat Cik Lily Putih oit?

dapat free acess masuk tau

Errm apa salahnya,memang favourite show aku dari kecil lagi kan, aku belajar English pun dengan rancangan ni gak lah. Sampai mak aku cakap, kalau duk depan tv tengok burung kuning dengan gajah bulu mata lentik tu, langsung tak boleh nak bergerak.

Hahahahaha itu dulu zaman kanak-kanak aku, eh tapi betul lah aku memang belajar English dari show ni.


Of courselah bila dapat jemputan daripada Genting untuk ke press conference ni, haruslah jangan dilepaskan peluang kan, untung-untung dapat jumpa dengan Cookies Monster dan Elmo kata Mr Big.

MC event tuh, Pamela Chong. Dia pun minat elmo ni

So last weekend, pepagi lagi dah sampai ke One Utama untuk launch ni, Resort World Genting mengadakan Media Launch untuk Sesame Street Live - Elmo Makes Music bersama dengan Genting Mega Fun Roadshow sekali.

Sesame Street yang sangat popular dengan program pendidikan televisyen untuk kanak-kanak baru nak belajar telah menjadi bertahan selama 45 tahun dan menjadi rancangan yang terpanjang yang pernah ditayangkan di televisyen. Haruslah Elmo dan Cookie Monster jadi pujaaan hatiku


"The Sesame Street has not been back to Malaysia for few years. 'Sesame Street Live- Elmo Makes Music' is a new production that will definitely wow its audience. It's a high energy pack musical performance that will get all the kids excited," kata Mr. Kevin Tann, Vice President - Promotions & Entertainment of Resorts World Genting semasa ucapan pembukaan pada majlis tersebut

Sesame Street Live - Elmo Makes Music di Resort World Genting akan dipersembahkan hampir 20 buah lagu dan diikut dengan lagu klasik buat kanak-kanak boleh menyanyikan bersama seperti C is for COOKIES dan 'The Alphabet Song' semasa persembahan yang akan diadakan pada 28th November 2014 sehingga 3 January 2015 .
 

Christopher Harper the Director of 'Sesame Street Live - Elmo Makes Music' bekata, "Sesame Street Live - Elmo Makes Music' comes with brand new production that includes many new songs, kids can sing with and a lively musical performance by Elmo & Friends. I have choreographed and directed International UK, 1-2-3....1magine! with Elmo & Friends, When Elmo Grows Up, My Little Pony Live, Big Bird's Sunny Day Campout and many more. By far, I would highly recommend all to come watch 'Sesame Street Live - Elmo Makes Music' as it is very entertaining and the kids will love it! "


Semasa pelancaran Media di One Utama, turut juga dipersembahkan Elmo was with Cookie Monster, Bert dan Ernie dengan persembahan yang sangat menakjubkan kepada penonton dihadapan pentas, lebih energertic dan terbaik ! Kanak-kanak yang berada di kawasan sekeliling turut teruja untuk menyertai dan bergambar bersama-sama dengan Elmo.
 
aku siap nyanyi2 lagi time diorg ni perform

ewah kemain lagi ek..

Sesame Street Live - Elmo Makes Music ini adalah sebahagian dari Genting Mega Fun road show yang akan bermula pada 13 August. Sebanyak 1888 special preview tiket akan dijadualkan pada 27 November 2014 ini dan akan di berikan kepada pemenang bertuah dan disertakan juga dengan 'Reading Together, muppet making workshop .


Elmo, Abby Cadabby, Cookie Monster, Big Bird dan semua kawan-kawan dari Sesame Street akan menggegarkan Resort World Genting dengan persembahan Sesame Street Live-Elmo Makes Music bermula pada 28 November 2014 ini yang dibawakan khas oleh RWGenting dan produced oleh VEE Production.

Bagi pemegang Genting Reward dan CIMB bank card holder, korang akan mendapat exclusive discount tau.

ktorang dengan sesame street karektor, suker lah Mr Big tuh

Tiket bermula dari RM88 dan ke atas, so jangan lepaskan peluang ini untuk menonton Sesame Street Live - Elmo Makes Music di Genting International Showroom, Genting. untuk maklumat lanjut boleh layari di www.rwgenting.com atau telefon di 03-61011118

Ktorang plan nak pergi reramai tengok show ni nanti, maklumlah media diberikan 2 pass percuma untuk menonton show ni. Ermm tengah duk fikir-fikir ni, nak tidur sangat ke tidak kan.

5 comments :

Kisah Si Dairy said...

lama dah tak tengok sesame street nie

Farah Waheda Wahid said...

ini kalau ash pergi ni mesti seronok ni... hew hew hew...

Hazmin Hamudin said...

Ayat yang last tu nak tido sangat ke nak tido sana? Hehe.

Budak2 zaman dulu memang suka dengan kartun ni. Kartun real. Hehe

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak lily, kita suka elmo juga heee

hazman fadzil said...

Watak dan karektor cenggini bebudak memang suka la kan - sesuai la untuk musim cuti sekolah pertengahan bulan depan nanti