Friday, August 15, 2014

Mee Kolok Goreng Di Pasar Tamu Bintulu

Hi Korang,

Ermm jumaat kan, so mood nak menulis tu kelaut dah sket.

Tak sabar nak balik kemas umah, rasa 3-4 hari rumah cam bersepah je. Balik dah malam tak sempat nak kemas bagai, budak 2 ekor tu #DakUban dengan #DakPusat tu ada je aktiviti nak menyelerakkan umah. Ishkk geram sungguh tau.

Ek tak de maknanya aku nak kasi resipi mee kolok goreng ni ek. Walaupun nak buat senang tapi mana nak cari mee kolok itself. Aku cuma nak tunjukkan gambar je cam ne rupa menu mee kolok goreng tuh.

Ni hah,
  
 

 
  

Aku merasa makan mee kolok goreng ni di Pasar Tamu Bintulu hari tuh. Hari tuh bukan semalam, bukan minggu lepas tapi 2-3 bulan sebelum puasa ye. Sengalkan, itulah boleh terlupa plak nak citer kat korang. But Actually satu apa pun aku belum cerita pasal Bintulu trip tu kan.

Itu pun kalau korang perasan lah huhuhuuhu…
 

 
 
 
Sebenarnya aku baru jumpa balik folder yang ada gambar trip aku ke sana. Alah bukan pi hotel pun, sekadar pi kerja so malaslah nak citer kan. Takkan aku nak tunjuk gambar site office, gambar crane, gambar projek kan. Ermm boring wokeh!

Tengok merapu lagi.
 
 




Sepatutnya aku order mee kolok je tapi aku fikir aku dah selalu makan dulu so tak delah aku nak order kan, kira nak cubalah mee kolok goreng ni. Nampak macam maggi goreng je but rasanya lain sket. Ada rasa cam basah-basah sket, maybe berpunca dari air rebusan daging agaknya. Tapi malas aku nak tanye, so snap 2-3 keping gambar dan terus bedal.

Cam tulah kisahnya. Padahal nak citer sket je, dah terus melalut selain plak.
 
Okla..
 
Enjoy di hujung minggu ye..
 




 

9 comments :

Amanda Suria said...

Hsppy weekend cik Lily. ..kemana kita weekend2 ni...huhu...SA penuh dh aktiviti...xctau nk hadap mcm mn nanti...sabar je la...

Farah Waheda Wahid said...

akak apasal selalu up makanan yang sedap2... iolss is terliur tau...hu hu hu ....

Aiza Haris said...

nampak sedappppppppppp sgt2... hehehe...

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak lily, wahh terliur sheila tengok gambar ni. saja je kak lily tau, pose gambar sedap ni. ehhehee sekali pandang cam maggie goreng kan. nanti kalau dapat ke Bintulu, boleh la try ni. sila update pasal trip Bintulu. nak juga tahu lokasi mee kolok goreng ni dan apa menarik kat sana. hehehhe ~~~

hazman fadzil said...

Nampak menarik jugak mee kolok goreng nie... meriah jugak bahan-bahan dia....nanti aku pun nak pegi order kat Restoran dapur sarawak la nanti... :)

mummy dina said...

1st time tengok mee kolok goreng..slalu nampak yang berkuah je..sedap ke rasa nye?

Mas Zull said...

assalamualaikum CLP...tengok mee ni mcm best jer...:)

zana baijurie said...

nampak cam sedap,misti sedap

ARDHI ARMIN said...

saya orang bintulu :)