Tuesday, August 12, 2014

Sarapan Pagi Di Cafe Barbera KLIA Airport

Hi Korang,

Dah tengahari, baru sibuk nak citer pasal breakfast kan.

Jauh plak pi breakfast ek, la bukanlah tadi pun kejadian tapi dah sebelum puasa kot. Ntah lupa dah aku ni.


Sementara nak tunggu flight aku ke Bintulu hari tuh, dengan perut laparnya aku pusing satu KLIA airport ni untuk cari makanan. Masa tuh, Mc Donalds penuh sangat wei, nak turun bawah aku malas plak. Tup-tup pusing-pusing nampaklah kedai kopi ni.

Jom masuk.


Tapi aku tak amik gambo kedai pun coz perut dah lapar kan. Sini aku citer sket, kedainya macam coffee shop biasa. Selain jual kopi dan the, diorang jual gak pastry yang nampaknya sedap dan enak sekali.

Dahlah tu, moh order

Beef Focacia Sandwich

Americano

Nampak! Simple je sarapan aku. Yang penting mesti ada kopi. Ramai orang cakap minum kopi ni boleh boost energy kasi kita bertenaga untuk bekerja kan but not for me, minum kopi ni sebab suka bau biji kopi tuh. Ermm harumnya..


Kalau tak minum pun tak per janji boleh bau kan.

Tapi kalau tak minum cam ne nak dapat bau tuh… so jawabnya haruslah kena minum… hahahahahahah apa punye statement bengong ni kan..

Sebab portionnya besar, aku tak abis pun makan walaupun makan slow-slow still tak habis jugak sebab rotinya tu cam feeling betul. Dah rasa kembang kat perut aku dah ni.

kenapa plak aku baca buku ni ek.. ishkk

Tinggalkan roti tuh, just minum kopi sambil chillax baca buku je

Baru feeling-feeling traveler sket ek

Nak cuba, ni lokasinya

Cafe Barbera @ KLIA
Main Terminal Building (Level 5)
Departure Hall,
Kuala Lumpur International Airport (KLIA)
Malaysia.

Tel: 603-8776 6626




Kalau transit ke atau gate departure belum buka lagi, boleh lepak-lepak kat sini.

5 comments :

Cik Aann said...

cam best je nih! nak cube la nanti

Kisah Si Dairy said...

petang2 nie kalau pekena kopi sedap jugak..

Aizuddin Amros said...

cik lily ketagih bau kopi ek. hehe

sy minum kopi tuk bg tak tido.. tp sbnrnye mmg byk khasiat kopi...

hilang kan migrain dll..

hazman fadzil said...

Sempoi gak lepak minum kopi sambil baca buku kan.... sambil cuci mata tengok awek passenger tak pun cabin crew lalu lalang... hehehe

Amanda Suria said...

dah kenapa Cik Lily baca buku tuh..hehehehe...sabar jer la...apapun sarapan memang terbaik...