Monday, August 18, 2014

Makan Malam Di Makan Kitchen, DoubleTree by Hilton Hotel KL

Hi Korang,

Last week was horrible!

Dengan every night penuh dengan eating out, events, reviews dan memacam lagi. Pendek kata jadual penuh seminggu siang malam pagi petang. Tapi yang mana aku boleh pergi then aku pergi dan kalau tak aku pass kat beberapa blogger lain.

Tapi dinner kat Makan Kitchen ni bukan review ye.


Just simple dinner untuk staff Public Bank KL. Mr Big la yang beria-ria ajak, aku ni segan sket dengan bebudak office dia. Maklumlah orang keje bank, mana nak geng dengan orang yang keje cabuk cam aku ni. Kita ni berjemur tengah panas, hitam legam, baju pun sempoi je. Lain la diorang tuh, duk dalam opis kemas je nampak kan, handbag Prada, Gucci, Fendi bagai kan.

Ermm melalut lagi, arghh sudahlah. Meh citer pasal makan..

dengan tukang ajak... thank you dear

Aku selalu ke DoubleTree hotel ni sebab banyak event buat kat sini, so kira dah terrer selok belok dalam hotel ni. Cepat jelah aku sampai, tunggu Mr Big jap kat lobby then terus naik tingkat 11.

Nasib baik bebudak department Mr Big dah chop tempat cer-cepat, rasa selesa sket. Tak nak duduk dengan orang tak kenal kan. Hah ko meja panjang gituh. Actually is a buffet dinner, apa lagi pusing satu restoran ni sebelum amik makanan. Tup-tup cam rasa pelik plak, bila pi makan hotel tak amik gambar kan. Yelah ini bukan review, tapi terus patah balik kat meja ambil camera.

Dapatlah snap 3-4 keping gambar untuk korang tengok.











So far not bad gak makanan kat sini, ada sedap ada tak. Sate of courselah sedap. Pilihan lauk-lauk aku rasa cam sket. Diorang kat sini more to Chinese dan Indian cuisine. So ade special section for these 2 cuisine.

Aku makan

variety of dessert

sate, paru goreng

crab meat soup dengan mantou

pinggan chief cashier, pinjam jap ek

Jadilah rezeki malam tuh.

Ktorang di antara yang paling last-last balik coz sibuk borak-borak pasal trip nak ke Jakarta nanti sampai tak sedar area yang ktorang duduk tu dah kosong kan.

Anyway thank you kat Mr Big kan, dapatlah gak merasa makan di sini.

Poyo sangat statement, padahal selalu benau dapat invite makan ke hotel kan. Hahahahaha..

Korang nak ke sini,


DoubleTree by Hilton Hotel,
The Internark,
182, Jalan Tun Razak,
50400 Kuala Lumpur

Tel:03-2172 7272

Nanti nak pi masuk ikut jalan belakang balai polis Jalan Tun Razak tuh, dari situ dah nampak dah signage parking. Diorang tak special parking pun, share dengan office tower yang lain ye. Tingkat bawah boleh, nak naik tingkat atas pun boleh.

7 comments :

Kisah Si Dairy said...

uitt...memang kurang makanan la kan...

Kisah Si Dairy said...

uitt...memang kurang makanan la kan...

Farah Waheda Wahid said...

First time nampak mr.big pakai formal giteww...hik hik hik...bestnya kak, nasib dah makan dah ni... kalau tak lapar jadinya...

safurara said...

aka dan makan,xleh pisah.jeles ahhhhhh! huaaaa!

Ainim Suju said...

sedapnya tengok kek tu kak

lieyalatif said...

fuhhh ciklily punye gmbr mknn mmg tak penah mengecewakan...mmg selalu bikin org lapar tau heheehheh

tu laa segan mmg segan tapi rezeki jgn ditolakkan cik lily...org ajak kite bedal jeeee heheheeh

hazman fadzil said...

Tapi... memang la kan kalau kita nie dah pegi makan samada kedai kopi , restoran or even hotel if tak snap gambar macam ada benda tak complete je kan... hehehehe