Thursday, August 21, 2014

Cerita Pasal Perodua AXIA

Hi Korang,

Lama plak tak tulis pasal cerita kereta-kereta ni. Nampak nau lama tak pi workshop kan. Ok tak per, disebabkan 2-3 hari ni Mr Big sibuk benau citer pasal Perodua AXIA ni meh aku tulis pasal ni lah.

Nasib baik one of editor www.Pandulaju.com ni kawan aku, so senang hatinya aku cakap kat dia, aku nak cilok beberapa info mengenai Perodua Axia ni kat website dia.

Moh kite,


Perodua AXIA merupakan model terbaru keluaran Perodua dan sudah pun membuka tempahan di kesemua 180 pengedarnya di seluruh Negara.


Sedia maklum, Perodua Axia hadir dalam empat varian: Standard E, Standard G, Special Edition (SE) dan Advance. Hasil janaan enjin tiga silinder bersesaran 1.0L, Axia turut dikenali sebagai kenderaan cekap tenaga (EEV) pertama Perodua yang menawarkan penjimatan bahan api sehingga 21.6km per liter.

Ok cara sebutan nama Axia, perkataan ‘Axia’ (disebut a-zee-a) dipilih dengan menggabungkan perkataan Asia, di mana ‘X’ sebagai angka roman bagi nombor 10 yang mewakili model ke-10 Perodua.

Berikut adalah harga tempahan Perodua AXIA ni ek



So media crew daripada online portal www.pandulaju.com telah pun ke media test drive baru-baru ni dan mereka telah pun mencuba memandu Perodua AXIA ni. Mintak maaf bebanyak, no pictures lagi katanya sebab ada embargo lagi.

Nanti kalau dah boleh release, dia kasilah a few photos kat aku so bolehlah aku kasi korang tengok ek.

Tapi kan, ntah ye ntah tidak Mr Big nak beli tuh, tapi sibuk nau citer kan. Risau gak aku ni, 2-3 kereta bebanyak nak buat apa kan.

Ermm...

Info dan photos dari:


dan






No comments :