Friday, February 22, 2013

REDMUMMY Bloggers Gathering Lasertag Tournament

Hi Korang,

Dapat gak merasa main lasertag for first time.

Kejadian berlaku ari tu Ahad hari tuh, nasib baik tak de menda nak buat so ktorg joinla event ni coz nak rasa main lasertag ni.


Lepas berjam-jam lepak kat IKEA makan meatballs sorang 15 biji, berjalan kaki je ke Laser Warzone E-Curve dengan harapan lemak-lemak akan turun dan dapat berlari masa tournament tu nanti.



Start lambat sket coz ramai yang lambat, ktorg pun memain scrabble dulu, kekonon nak uji minda sangat time hari cuti ni, semuanya main ayat2 pendek je, kelako


Ok ok start time, of coursela kena briefing dulu. Kemudian bahagikan group ikut meja yang ktorg duduk. So harusla team MAK JEMAH POWER ktorg ada Cik Epal dan Shaheizy Sam, adik beradik food blogger dan Mr Big lah.




Main ikut league, lawan first time kalah dah rasa down sket but lepas kena basuh dengan team kapten yang kecik tapi garang, terus ktorg jadi champion. Dapat medal sorang satu, jadilah for first timer cam aku ni kan.

Perasaan masa mula main lasertag ni.


Kalau menda-menda baru ni, aku memang panik + gabra sket. Nama pun laser kan, so tak kotor langsung baju tapi dalam tu gelap sangat, cuma  ada lampu floursent je, berlaga-laga dengan dinding. Yelah kan mana tau tetiba boleh kena strok ke apa ke wow imaginasi giler siot. Lepas 2 round mood stable sket, so kurang pressurenya, tapi bila masuk semi-final jantung aku dah berdegup kencang dak dup dak dup, kira macam main untuk negara lah, Masa final tu abis-abisan aku bedal, sampai Nurul kata nampak muka K Lily puas menembak orang ek.

Cam tu sekali. Padahal main suka-suka je kan tapi semangat nak menang tu mak ai cam giler lah.

ktorg dengan tokeh lasertag ni..

ketua purplelicious

adik beradikk

kapten ktorg dan assistantnya


Apa-apa pun Thanks to K Red dan Nuffnang coz sudi ajak aku + Mr Big main lasertag ni. Memang seronok, selain dari dapat medal, dapat jugak ktorg keluarkan peluh jantan yang lama tersorok dalam badan ni.



Kengkorang yang rasa nak cuba main lasertag ni, boleh ajak aku ek sebab nak main kena reramai so baru masyuk. Alah RM50 untuk unlimited game apalah sangat kan, siap makan minum lagi tapi kali ni ktorg main FREE la kan mak merah belanje.

Best siot!

Rasa nak repeat balik this weekend.

Jom korang!






8 comments :

shila azizi said...

ruginya tak perasan shoutout kak red aritu...

Qashmere said...

Best-best..kalau main paintball sure badan sakit lepas tu kotor kena cat..ni macam tak kotor..

boleh try

hazman aka species1980 said...

nasib baik game nie 10 minit je kan.... memang mengah je kan....hahahaha

Cik Nurul Siezuka said...

hahaha.. betul kak memang puas hati bila dapat tembak org kan.. Jom repeat lagi..

deq noor said...

Best kan! Tahniah menang.. Siapa bawa balik trofi tu?

ashadin said...

wah makan meatballs tu ingat kat sha tak? huhuhu

penaberkala said...

ok la tuh, first timer dah jadi champion
hebak ah kak

QasehnyaRania said...

bestnya.. jumpa Rm n cik epal :D
cayalah.
tadi baru je bc n3 RM :D