Friday, February 1, 2013

Dim Sum Halal Dan Enak


Hi Korang,

Makan-makan time..


Dim Sum ni adalah sejenis makanan Cina yang di hidangkan dalam bakul pengukus kecil di  waktu pagi kat kedai kopi Cina. Kira macam kuih-kuih tradisional diorg lah.


Yang sedapnya, inti dalam Dim Sum ni ada ayam, daging, udang, sayur-sayuran sket. Kira cam ala-ala popia kita gak la but yang differentnya di kukus. So tak delah berminyakkkk


Aku memang suka sangat makan Dim Sum ni tapi nak cari yang HALAL dan sedap amatlah payah. Sekarang ni kalau teragak nak makan, cepat-cepat ktorg ke restoran Mohd Chan Abdullah kat area Bandar Baru Bangi ni.


Bila dah malam, kalau ke restoran ni confirm-confirm Dim Sum abis. 2-3 kali jugakla aku terkena. Sekarang ni time petang-petang lepas balik keje, terus je singgah dan tapau.

Senang hati!

Nak suruh aku buat?


I have no guts to do that sebab aku tak de bakul pengukus kecil yang comey lote tuh.  Lepas tu plak, kulitnya plak aku tak reti nak bancuh tepung takut karang adunan lembek tak sememena kan.  Tapi bila tengok resipi yang aku google kat internet ni nampak cam senang plak.

Tengokla, one fine day nanti..


10 comments :

Cik Nurul Siezuka said...

Sedapnyer... Biasanyer Kalau Nurul nak makan Nurul beli yg ready made punyer kat Tesco.. Boleh tahan jugaklah rasa dia..

Denaihati said...

semua ramuannya sodap-sodap belaka, mesti sedap ni.

mairamanja said...

urmm..terliur tengok

:: Riri-Fatieha ::~ said...

pernah makan juga kat sini... memang sedaap sngt dan cepat habis dim sum tu.
akak try la kedondong asam boi kt situ, memang sedap gile.

Im happy being alone said...

hehe..akak..bungkus pakai kulit popia je kak..hehe..tu last resort la kalau adunan sampai sudah tak menjadi..hehe

Farah Waheda Wahid said...

huwaaaa....kenapa kakak selalu post makanan favorite kita... sob sob sob... tetiba cam kepingin sangat...ekekekeke...

hazman aka species1980 said...

penah makan pau diorang jee... dim sum belum lagi... btw...maybe kalu guna MICROWAVE SAMSUNG okey kot....hehehehe

Izzat Eshak said...

Sedap la pulak tengok gambarnya..
Bandar baru bangi pulak tu

adianiez AIDA said...

my feveret !
dim sum memang marbeles !

Amanda Suria said...

NANGES TENGOK DIM SUM NI SEMUA..SAYA ADALAH PENGGEMAR DIM SUM...