Sunday, January 16, 2011

Semalam Bersama The Meletops Punya @ Maxis OmNomNom Race

Hi Korang,


Banyak betul aku post entry pasal event nie kan, jangan sampai korang bosan dah lah kan hehhehe.


Aku nak citer sket pengalaman aku bersama bebudak The Meletops Punya iaitu Daydeck, Shahroll dan HamzahIan.


Seorang co-pilot yang bijak. Berjaya menggunakan IPhone denga bijak sekali walaupun telefon dia cuma brand biasa2 je. Dia dapat adapt hp ni dengan cepat. Eventho IPhone yang diorg bagi tu asyik2 bateri dan sampai satu ketika langsung tak boleh on, dia still boleh guide aku untuk ke check point yang seterusnya.  Seorang pemegang passport yang baik, tak pernah hilang dari matanya. Pengemas clue yang teratur, abis satu task terus je dia asingkan ke tempat yang lain. So tak serabut lah jadinya. Walaupun clues macam jahanam but still dia dengan HamzahIan dan Shahroll manage to settle all the task. Dan jugak tukang beli air dan rokok masa jem kat Bangsar.


Seorang yang amat serius dalam berblogging. Even dalam kereta pun dia boleh menulis entry dengan baik. Ada satu ketika tu, dia terpaksa menaip sampai dalam jacketnya sendiri akibat cahaya matahari yang sangat cerah samapi screen dia x nampak. Itu yang aku kagum tuh, Orang melayu sejati, even makan kat restaurant beso pun dia boleh makan pakai tangan. Dalam keadaan pressure pun, dia still ada je idea untuk menulis.


Photographer dan jugak videoman untuk team ktorg nie. Assistant kepada HamzahIan dalam menulis entry. Sampai nak makan pun tak sempat. Suka buat lawak2 bengong + bodoh, suka borak2 utk release tension ktorg dalam kereta sampai kuar citer2 sinetron tau tak ketinggalan gossip2 hangat pun ada.

Clues yang cam payah gila nak cari sebab diorg bagi coordinat je. Nasib baik ada Blackberry HamzahIan


Eventho ktorg tak menang pi Hong Kong walhal dalam hati nak menang HTC je but still ktorg menang jugak goodies bag dari Maxis dan Nuffnang. Ktorg jugak menang makan dalam race. Tak pernah aku ada perasaan sampai nak muntah tengok makanan kan.

So guys, thanks to become a member of The Meletops Punya Team, korang memang super duper power lah. Sangat coorperative dalam segala hal.


17 comments :

hazman aka species1980 said...

gambar profil masing2 meletops tak hingat tue.....

kak ina kl (1) said...

kawan yang baiklah ni kan..

phreak-id said...

gambar nak meletop je. Nama team pun nak The Meletop. Haha

Eyriqazz said...

YIEZA...even ni memang besttt....teruja habis..cam nak demamla..hik3...

mAsHiMaRo said...

hehhee..terbaik lah gambar masing2~~

hamzah makan kat tarbush memang terbaek!!pakai tangan siap~~

Shahrul Hairy Shaharuddin said...

Mak suka entry noqq ni taw!! sangat kelessss gituww~ auchh!! hehehe~ Welcome to Meletup Punya proxy!! wow!! Mak suka!! hehehe~

JAI said...

Rasa-rasa buleh menang next time..kita tubuh persatuan talibaruts..hehe

sharaBUNGA said...

sape hamzah ian tuh ?

CikLilyPutih said...

@hazman
tgklah designer dia shahroll

CikLilyPutih said...

@kak ina
ermm hehehhe

Anonymous said...

nice post. thanks.

CikLilyPutih said...

@preak-ID
itulah tgklah size badan kan

CikLilyPutih said...

@Eyriqazz
la demam plak ishkk..

CikLilyPutih said...

@mashimaro
itu memang dia lah..

CikLilyPutih said...

@Shahroll
ko mestilah suke kat nok, gambo ko pun cecantik jugaklah..

CikLilyPutih said...

@Jai
boleh jugak..

CikLilyPutih said...

@shara
ewah2 buat2 tak kenal plak ek..