Tuesday, January 4, 2011

A Magnolia Sherbet A Day Make My Blood Pressure Away

Hi Korang,

Tension tension nie sebab..


Demi memikirkan dateline kerja yang makin dekat, aku dengan bersungguh-sungguh bawak balik kerja-kerja office nie ke rumah which is tak patutkan. So lepas dinner, aku terus sambung kerja-kerja tuh.

Oh, tidaaakkkkkk geramnya..

Macamana screen boleh blank nie plak ek!

Dengan stress + sakit kepala aku hampir berjaya siapkan kerja-kerja nie. So tengah sibuk nak siapkan few lines yang nak abis tup-tup screen laptop nie terus gelap dan kuar error plak. Aduh sakitnya hati, dengan back-upnya lupa terus je aku jadi bingung. Terdiam seketika tak tau nak buat apa.Rasa-rasa boleh naik darah tinggi aku nie kan bila dah stress2 cam nie.

Aarrgghhhh gerammmnya aku nie!! Amik ko...

Alamak bini aku dah mengamuk plak nie.. Ishkk..

Padan muka ..

Dah geram sangat aku terus amik nerf gun MrBig tu dan terus tembak kat screen laptop aku nie. Memang geram betul lah. Bukan satu pistol malah sekali 2 pistol aku bantai tembak kat screen tuh. Ishk time nie lah dia nak buat hal kan. Sambil menembak tu sambil menjerit okeh.

Meh aku tenangkan Cik Lily Putih nie kejap. Taaa daaa...

Untukmu Sayangku, cubalah..

Tengah duk termenung mengenangkan nasib, tetiba mrBig datang bawak something. Aku tanya apa, terus dia cakap ala rasa dulu. Jangan banyak soal. 

Bila bukak, tengok macam cantik tapi rasa tak tau lagi la kan

Suapan pertama yang masuk ke mulut

Hah engko terbeliak mata kan

Aku rasa.. ermm wow enaknya. Sungguh menyejukkan.Terasa betul (buah manggis) pure mangosteen flavour lah ice-cream nie. Terus hilang stress pasal apa yang jadi tadi. Aku ingin bertanya but Mr Big cakap abiskan dulu then baru tanya.


Once dah rasa tu, baru mr Big cakap yang itu adalah Shorbet Ice-Cream from Magnolia. Totally memang sedaplah. Very cooling very refreshing. So dia citer lagi ada 4 flavour which is lychee, melon, orange, mangosteen yang aku rasa tadi.


Tengoklah betapa suka nya aku kan bila makan ice-cream sherbet mangosteen flavour nie. Mr Big cakap lagi ada banyak lagi kat dalam fridge tu, so bila rasa tension or stress makan je. Confirm2 boleh buat mind kita tenang dan aman je.  

Lepas nie kalau payah sangat nak cari buah manggis, beli je sherbet nie sama je rasanya. Memang very pure manggis lah.

Cantik kan texture dia. Smooth je nampak.


Hah, korang pun boleh cuba jugaklah ice-cream Magnolia Sherbet nie. Boleh di dapati di local supermarket tapi yang nie tadi Mr Big  beli kat kedai runcit bawah umah aku je. Senang kan. Ala murah je RM2.50 satu. Nampak macam kecik kan tapi not bad jugak saiz dia lah.

For more details, korang boleh click kat sini tau.

 

38 comments :

azlina aziz said...

wahhh, akak dah buat dah ea ebtri ni :) saya belum lagi. heheh, gudluck ya kak!

Sharinginfoz said...

all the best

tifa said...

lily, memang kelakar abiss, pagi pagi buta buat orang tergelak aje. good luck!

- zuriey - said...

kreatif2..goodluck..bila dpt rasa aiskrim tue

CikLilyPutih said...

@azlina aziz
ala sesuke je, sebab ada free time

CikLilyPutih said...

@azlina aziz
ala sesuke je, sebab ada free time

CikLilyPutih said...

@sharinginfoz
eh ko pun buat lah jugak kan

CikLilyPutih said...

@tifa
ala idea tgh boring2 tu..

CikLilyPutih said...

@zuriey,
cari kat petronas je senang.

sw33tdarling said...

fun!! gud luck!
Jom Join GA PILIH THEME BLOG

Hanz said...

Lily, nice ones indeed! Agree ngan Tifa..kelakor..

Good Luck! :D

Nia said...

hahaha,..kelakar betol!
good luck ya!

Alin said...

soooo sweettttttt lah Cik Liliy Putih..i like that drama by u oll...hehehe

J.M.R said...

comel korg nih!!!

all the best!

CouLeur de Chiqu3 said...

ahhaha..bes lakokan ciklily....and nmpak sodddaaaapp la eskrem tu..ishkkk..terliur lak

FarhanaDr said...

Wahhhhh.. Comel je akak.. Heehee.. :)

JAI said...

Ciklily..superb entri daaboomb!!..Gudluck wehh

asfiedaimpiana said...

wahh sweet jer ceta u :D
good luck yer

asfiedaimpiana said...

wahh sweet jer ceta u :D
good luck yer

kak ina kl (1) said...

wah bila tenguk cara lily makan aiskrim ni macam nak beli ajerlah

CikLilyPutih said...

@amy
la cepatlah join gak

CikLilyPutih said...

@hanz
la suke2 je.. hehehhe

CikLilyPutih said...

@Nia
la join la sekali

CikLilyPutih said...

@Nia
la join la sekali

CikLilyPutih said...

@Alin
drama ke? huahuahuahua

CikLilyPutih said...

@JMR
comel benau la kan..

CikLilyPutih said...

@C de C
ice cream tu memang sedap, teras betul buah manggis tu

CikLilyPutih said...

@farhana
ala malu lah i hhehhe

CikLilyPutih said...

@Jai
ko pun join lah gak

CikLilyPutih said...

@asfieda
ermm u too good luck gak. not bad entry u

CikLilyPutih said...

@K ina
pi rasa dulu sedap tau

hazman aka species1980 said...

whoaaa.... very efisien la bila post utk contest.....anyway reaksi muka tue mmg tak leh blah.....

missanis said...

Ahahaha! You guys are such a cute couple! I love your entry here. Good luck to you :)

░♥si lampu neon♥░ said...

SURE BOLEH MENANG NI =)



CHECK ENTRI MANTAP NI :
# ANALITIK NUFFNANG & ALEXA SILAMPUNEON MENCANAK#
# CARA HACK HTML KOD BLOG ORANG#
# KENNY ROGERS ROASTERS JAYA JUSCO MAHKOTA CHERAS#
# CARA BUAT AUTO HIDE MENU#
# QQ RINGS DONUT !#

Cik Dya said...

bersemangat sis...chaiyok!!bagus nye..takde idea nk wat entry contest ni ..huhu

三层肉 said...

Really creative lor... damn funny lar...

akmafaizal said...

hahaha..memang kelakar. Good Luck...

! Nurida Ardy said...

masih belum merasai ke bibir..-_-"