Wednesday, January 12, 2011

Hidup Perlu Ada Rancangan

Hi Korang,

Sementara awal2 tahun nie, mesti banyak benda yang korang plan kan sepanjang tahun nie. Yelah mana nak pi shopping tiap2 bulan, mana nak pi bercuti, mana nak balik kampung, mana nak pi orang kahwin ermm memacam aktiviti kan.

Jadi korang tulis kat mana tarikh2 tu ek, ke korang ingat kat dalam otak je. Kalau korang boleh ingat semua tarikh2 penting tu memang superb lan, tabik aku dengan korang.


Aku? Ermm aku memang melayu mudah lupa. Maklumlah banyak sangat makan semut kot. Itu yang muda2 dah start jadi pelupa.

So solutionnya semua aku tulis kat sini.


Hah senang rasanya. If anything je aku boleh terus tulis dalam nie. Senang nak refer. Especially tarikh2 sedara-mara nak kawin kan. Maklumlah automatically tahun nie aku kena jadi one of wedding planner untuk sedara-mara aku. So nak tulis apa benda senang.Ye, aku banyak postponed percutian aku tahun lepas di sebabkan musim hujan so tahun nie kena plan awal jadi senang nak apply cuti.



 
So thank to Starbuck ek. Dapat jugak aku planner nie lepas bedal 14 glass of coffee tak termasuk paksa MrBig minum jugak dalam masa sebulan sepanjang bulan Disember tahun lepas.


Eh dapat voucher jugak lah diorg selitkan dalam planner nie.Bagus nie boleh meningkatkan lagi tahap obesiti aku yang semakin lama semakin tinggi. hehehehehe
 

Motif sebenar entry nie nak bagi korang jeles sebab aku ada planner Starbuck yang comel lagi bergaya nie.
So korang jeles tak?
 


huahuahuahuahuahu

17 comments :

CouLeur de Chiqu3 said...

cik lily..klo kasik coupon tu sekeping du ..sodap jugak tuh....hehhe

Sharinginfoz said...

planning memang bagus

LadySiti said...

Alohai...
jeles sungguh...
sbb since last year mmg admire dgn planner starbuck tuh..
kiut miut!

p/s : I follow ur blog... :)

isabelle said...

14gelas kopi?
kau biar betul lily!!!

esok2 kalo preggy, kau jgn buat pe'el mcm ni

AdD said...

x jeles pon... aku tulis kt kalendar kt opis je... xpon calendar kt hp...

makdara TERdiva said...

terjeles la jugak sikit..haha!

Lady of Leisure said...

masa study dulu memang tulis semuanya dalam planner, sebab banyak menda nak ingat like bila nak submit assignment, presentation etc.. now ni tak de planner2 lagi dah.. kalau date nak gi bercuti sentiasa ingat, mana leh lupa, menda best kan hehe

Liza said...

sgt jeles!

CikLilyPutih said...

@C de C
ala boleh je...

CikLilyPutih said...

@sharinginfoz
bukan apa, aku nie pelupa sket

CikLilyPutih said...

@ladysiti
ala boleh je pi beli kat starbucks

CikLilyPutih said...

@Belle
itulah aku sendiri pun x caya jugak yg aku boleh bedal bendealah nie byk cam tu

CikLilyPutih said...

@ad
kalendar kat opis aku selalu kene cuti lah

CikLilyPutih said...

@makdara terdiva
ye yey ye ada org jeles...

CikLilyPutih said...

@ LoL
pi bercuti memang ingat tapi tarikh start keje tu yg selalu lupa

CikLilyPutih said...

@Liza
yeyeyeyeye ada org jeles lagi yeah.

sw33tdarling said...

:( tahun ni, jgn kata planner, kalendar pun tak ada
Last day today!! GA PILIH THEME BLOG