Friday, January 28, 2011

Minggu Yang Penuh Dengan......

Hi Korang,

Aku suka minggu nie sebab minggu ni penuh dengan limau. hahahahhahaahha


Start dari hari isnin hari tuh, office aku nie especially bilik aku nie penuh dengan limau. Maklumlah ktorg ni main contractor, so sub-con banyaklah kasi limau. Berkotak2 masuk kat office nie. Dari limau saiz M sampai ke XL. Limau bentuk petak pun ada tau.
Ni yang mahal punya. Kotak pun cantik.


Ini dah mix dah.

Korang bayangkan hari isnin hari tuh, ktorg dapat 10 kotak. So hari2 lain tu berapa plak kan. Banyak memang banyak tapi bukan makan sorang ek, divide2 lah untuk semua orang. End up setiap workstation nampak color orange je. Yelah plastik limau. Tong sampah penuh dengan kulit limau.


Yang bagi hamper pun ada but biasalah hamper CNY mestilah ginseng, buttom mushroom, wine, biskut raya, bird nest dan memacam lagi lah. Yang mana kotak2/packaging yang cantik2 diorg ni boleh bid untuk dapatkan kotak2 ni. Kelakar betul. Aku?? Sampai nak muntah2 lah tengok limau nie.

Bukan aku tak boleh kasi korang but polisi company kan, kena makan kat opis. Bawak balik tu boleh but takde 3-4 kotak sekali harung kan. Ishkk..

Bebudak kat sini cakap boleh buat mandi lulur lah dengan limau2 nie kan..

So hepi weekend korang.....

14 comments :

isabelle said...

wah..lulur limau? harus kulit mendpt vitamin c secukupnya. hahaha
aku ni kena beli sendiri, lily.sekotak ha..buat mknn org pantang. x aci tau

Magrib said...

entry anda cool lah!.. blog anda sungguh menarik buat saya tertarik.. suka dan follow anda

Ini entry terbaru saya..
Cara cepat tingkatkan traffic
(menarik) Kisah Tan Sri P.Ramlee Terbongkar!
Nak Tahu Berapa Nilai Blog anda??
Skuad MALAYSIA berjaya Benam CHELSEA 3 - 0 
Mari lah ROGOL saya!

EmanCloud said...

bukak peti ais je mmg banyak limau je lah pasni kat rumah huhuhu eh ape kate cik lily tukar favicon kat atas tuh. sebab kureng ar org da ade domain sendiri pakai logo blogspot lagi. huhu =)

sw33tdarling said...

opis kami dpt dr supplier jer... tak byk tp boleh makan puas2

KiD said...

tak cukup banyak... blog shakiddo lagi banyak olen.. lalalalaa
ngeh3

zaril said...

jangan makan banyak nanti sakit perut.. hehehehe.. saya datang dari Geng Blogger. :-P

hazman aka species1980 said...

sama la kita.... memang ari2 kat opis tu melantak limau jeee.... cuma tunggu kot2 ada angpow untuk minggu depan... ekekeke

CikLilyPutih said...

@belle
ko mane boleh makan limau oo, sejuk lah. ko kan dlm pantang. tunggu abis pantang okeh

CikLilyPutih said...

@magrib
yelah.. tak sangka.. ok nanti kite singgah blog awak plak

CikLilyPutih said...

@emancloud
TQ for comment. memang nak tukar but penah cari tutorial but still x jumpa gak lah.. any suggestion, bagitau ek

CikLilyPutih said...

@amy sweetdarling
itula aku sampai nak muntah2 nie tau

CikLilyPutih said...

@kid
ye ke, jap lagi singgah tau

CikLilyPutih said...

@zaril
itulah makan sket2 je. TQ for visiting ek

CikLilyPutih said...

@hazman
aku pun tunggu angpow gak nie. bos aku buat2 sibuk plak dekat2 nak cuti nie tau..