Sunday, January 30, 2011

Awak Ni Cina Ke Melayu?

Hi Korang,

Hari nie aku berhibenasi je kat umah. Yelah kan hujan dari malam tadi sampai sekarang nie. Dah macam kat Cameron Highland dah cuaca kat umah aku nie.

Pagi semalam sebelum aku pi servis kete sempat jugaklah pi masukkan duit kat bank. Biasalah cukup bulan. Semu hutang2 mestilah kena bayar kan.

Hui, ramai jugak orang ek, yang masuk duit, yang kuar duit, yang masukkan cheque ermm memacam lagi lah. So abis je aku bank-in duit then nak kuar lah kan, tetiba aku kena tahan. Jeng jeng jeng... Ishk seram jugak kan. Pandang punya pandang rupanya ada satu auntie cina nie nak tanya aku something

Auntie Cina : dhskhfsfuF%#%%JSNCXKV (dia cakap cina, mana aku tau kan)
Aku : Autie wa po ming pai lah.. (Aku tak paham lah)
Auntie Cina : Eh, u bukan cina ke?
Aku : Eh, bukan lah saya melayu
Auntie Cina : Ayo.. dari saya ingat u cina lah. Ermm takpe2 mari tolong saya bacakan ini no account. Saya lupa bawak spek mata lah
Aku : Ooo ok ok saya tolong auntie..



 Lepas settle tolong auntie tu tadi aku terus masuk kete then terus citer dengan mrBig. Dia cakap apa, memang u dah muke cam cina, pakai pun dah macam cina. So cam ne orang tak ingat yang u tu melayu kan.


Cakaplah aku cini, aku kuntau korang nanti tau..

Tapi memang betul, kalau orang tak kenal aku mesti aku nie sabahan, sarawakian yang selalu tu orang ingat aku nie cina la kan. Eh, aku melayu tau.

14 comments :

hamzah ian said...

kawe ingt demo klate.. haha

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

same situasion jugak here.. masa budak2 dulu kan xpakai tdung.. slalu orang silap.. dah bertudung skrg org ingat muaallaf pulak.. T_T huhuU~

Liza said...

mmg sejuk hari nie, hujan dari mlm smalam....sejuk!!!!

AdD said...

hahahha... aku pun ada pernah sekali apek kt pasar ckp cine dgn aku... ntah yg celah mana yg mcm cina ntah... tp dulu pernah bercinta dgn cina... encem tuh... anak aku kenan cina sket le... mata cepet...

KiD said...

HAIYAAA... MINTAK LIMAU LOORR.. hahahaaa

hazman aka species1980 said...

ada skit2 chinese look.... ;-p

CatlinaFly said...

ha ah lah nak tny juga cik lily putih ni ada mix ke hihi..;)

CikLilyPutih said...

@hamzah
kelantanese? ko biar betul. ckp kelantan pun aku tak tau

CikLilyPutih said...

@aisumi
ooo awak pun kena sama gak cam kite ke.. sabo jelah kan

CikLilyPutih said...

@Liza
memang sgt sejuk betul lah

CikLilyPutih said...

@ad
aku pun ingat ko cina memula tau.. ooo ex-BF cina rupanya.. heheh rahsia bocor

CikLilyPutih said...

@kid
ok ok nanti antau satu lori

CikLilyPutih said...

@hazman
itulah selalu mistake identiti lah aku nie

CikLilyPutih said...

@catlina
nenek baba nyonya itu yg ada iras2 cino sket