Saturday, January 22, 2011

Apa Yang Patut Di Buat Ek

Hi Korang,

Dah berhari-hari aku duk memikirkan pasal ni. Payah jugak lah. Penat dah aku baca tutorial2 yang mengugat jiwa di blogs blogger2 tegar ni but still benak jugak otak nie.


Di antara masalah yang aku facing sekarang nie ialah :

1. Camne nak kecilkan font dalam entry post
    Aku rasa font dalam entry ni besau sangat lah.


2. Camne nak lebarkan column tengah blog nie.
    Aku tak jumpa perkataan #main-wrapper dalam code nie

Ermm payah gak rasanya bagi blogger yang tak tau langsung pasal coding nie. Letih nak pahamkan segala mak neka benda pelik2 nie but still aku cuba jugak sampai dapat.

Anyway, kalau korang boleh tolong suggest memana website or blog yang boleh tolong aku nie, bagitau ek.. TQ sesangat tau.

So selamat berusaha untuk aku!

5 comments :

Azman Roslan said...

guna blogger.com tempalate kan..

klik pada design > template designer > layout width..

harap dapat membantu..

Siti Safiyyah said...

salam..

em, biasenye kalau gune template designer mmg tak jumpe code2 tu..caranye u pegi kat template designer then klik adjust widths..kalau utk font, leh klik kt advanced..try k?tapi ini kalau u gune template designer lah..hehe ;)

hazman aka species1980 said...

hurmmm.... cadangan dari aku ialah >>> http://akademiblog.com <<<

Piah Becok said...

setuju dengan inche azman roslan dan cik siti safiyyah. dulu, saye copy dulu html template. pastu ke advance dan tukar width blog baru paste html. sebab bile palai html punye template da tak boleh ejas pape. gambatte!!

hen party said...

Kalau wat entry aku tak rase yang semua orang akan tulis yang sebetul-betulnye diorang akan lakukan..mungkin aku silap mungkin aku tengah betul sape tau?.
Ader orang aku tgk tulis berdasarkan apa yang mereka buat pada hari tersebut dan segala-gala kisah pada hari itu dia simpulkan dalam satu blog or site.