Monday, January 3, 2011

Mari Nyanyi NegaraKu

Hi Korang,



Hari nie 1st day sessi persekolahan di buka untuk tahun baru nie 2011. So start dari pukul 6.30 pagi tadi area umah aku nie dah start bising. Yang anta anak pi international school, yang anta anak sekolah rendah, yang anta anak ke taska/taski pun ada. Majoriti area umah aku nie ramai orang middle east so bas sekolah yang jemput diorg nie tak boleh lambat sket, terus je hon pepanjang sampai bebudak kecik teperanjat dan terus bangun. Memang sibuk lah jalan depan umah aku nie tadi.

Aku saja je lambat kuar umah hari ni sebab nak elakkan jem. Maklumlah umah aku nie dekat dengan sekolah, banyak sekolah. So around 8.30 cam tu baru aku kuar umah. So area2 sekolah penuh dengan kete2 beso parking kat tepi sekolah nie. Memasing sibuk anta anak2 ke sekolah kan.




Tengah2 aku duk tunggu pakcik nie bungkus nasi lemak yang aku order tadi, terdengar bebudak sekolah nie nyanyi lagu NegaraKu. Ermm terus teringat balik masa time aku sekolah dulu. Aku selalu je skip time perhimpunan sebab malas nak berdiri lelama, aku selalu buat2 sakit/pening so pengawas confirm2 kasi duduk kan hehhehe. Ermm zaman persekolahan aku memang superb kalau korang tak caya boleh tanya bebudak yang satu sekolah dengan aku. Confirm2 diorg cakap aku nie one of the naughtiest girl. Aku sendiri pun tak percaya lah macamana aku boleh nakal ek masa sekolah dulu.

So that’s it about zaman persekolahan aku, tak boleh citer lelebih sebab aku seganlah.




Btw, korang ingat lagi tak lagu Negaku? Jom kita nyanyi sekarang nak? La tak ingat, nie aku dah letak lirik nie. Camne lah korang nak masuk jangan lupa lirik nie ek.. hehehehe

7 comments :

h4ni3 said...

dah bertahun2 rasanya aku tak nyanyi lagu negaraku!
hehe

Liza said...

jap, nak berdiri, baru leh nyanyi...

Lady of Leisure said...

setiasa akan ingat lagu negaraku... :)

CikLilyPutih said...

@hanie
ko ingat lagi tak? hah nyanyi cepat

CikLilyPutih said...

@liza,
hah berdiri cepat tau

CikLilyPutih said...

@LoL
hah barulah satu malaysia kan

admin apesal.com said...

salam, sila masukkan gambar yang sesuai ketika menghantar post ke apesal.com jika tidak kami tidak dapat menerima post tersebut terima kasih.

jika terdapat sebarang masalah boleh diajukan kepada fb kami atau email secara terus kepada kami

terima kasih ;)