MY HISTORIC MOMENTS

Friday, March 31, 2017

Hanya 8 jam Yang HAVOC Di JB

Hi Korang,


Bos aku ni memang suka nau bagi aku task last minit. 

Macam hari tuh, kan aku baru je balik dari Umrah. Ni baru je naik kerja 2 hari dah kena travel pi JB plak. Kira macam esok meeting, tengahari tadi dia bagitau suruh aku pi. Ko rasa tak ke kelam kabut hidup sekejap dengan nak book ticket flight dengan nak arrange teksi untuk pick up dengan prepare material untuk submission. Ishk boleh tunggang terbalik hidup aku hari tuh. 


Dah ler first flight je yang ada untuk pi JB pagi tuh so kul 5 pagi dah kuar rumah, nasib baik abang teksi yang biasa tuh dah standby sebab still harga midnight lagi so kena RM120 huahauhauah nangissss

Sampai airport ok je walaupun pukul 5.40pagi tapi orang dah macam ulat taik, maybe semua dapat tiket murah kot itu yang travel pagi tuh. Aku sampai JB just nice kul 8pagi, sarapan then terus amik teksi ke CIDB.


Dalam kul 12tghari kot baru abis discussion dengan diaorang ni, itu pun kene datang balik untuk collect certificate lepas kul 3.30petang.

pekena cendol sedap di Angsana dulu sementara tunggu diorang amik

So apa nak buat ni?

Whatsapp semua geng-geng sekolah terus buat reunion tergempar.

Tak payah plan, sorang tukang culik, sorang tukang jemput so kitaorang jumpe di CupChai Resto Bandar Baru Uda hahahahaha. Yang ada Iena, Abby dan Zaliza je oklah itu pun dah cukup seronok.

nasi jemaah ni merupakan nasi dulang yang boleh di kongsi untuk 4 orang sekali makan



Order Nasi Jemaah, Kacang Pool dan air yang ntah apa-apa warna janji sedap. Dah tengahari pun memasing lapar



geng satu sekolah - zaliza, abby, iena

dulu muke selenga je, sekarang kemain vogue lagi ek


Sampai borak-borak, sambil gossip-gossip, sambil melantak memang awesome. Terus bukak citer-citer lama masa sekolah dulu kan . Abis makan,t erus hantar Abby balik office dia sebab dah lambat hahaha padan muka. 


Sementara nak tunggu kul 3.30petang untuk cert collection, kitorang bertiga sempat pi mana? 

nampak lagu bersusun masuk

ok test 123 test 123, lagu aiman tino satu

lagu dangdut je diaorang ni hahahaa

tokan karaoke

Hah pi karaoke lah wei. Tak ke giler kan, ada je port baik untuk karaoke yang Iena ni tau ek. Hah terus je Sutera Mall sebab karaoke untuk weekdays memang sangat murah kat sini. 

Korang rasa giler tak sebab kitaorang masuk tempat karaoke tuh tak sampai 30 minit pun sebab CIDB office tuh dah call. Hahahahahaha eh nyanyi mesti nyanyi lepas gian dulu, dapat sorang nyanyi 3 lagu gituh kan 

Dengan halangan dan dugaan nak sampai balik ke CIDB tuh, sampai jugak ktorang kul 3.15petang. Eh tengok pintu dah tutup pulak. La rupanya hari khamis memang diorang tutup lekas, ishkkk bahaya ni. Nasib baik mintak tolong dengan pak guard, dapat jugak masuk ikut pintu belakang. Rupanya officer tu memang tunggu je aku sebab aku dah bagitau memang aku akan lambat sampai.

kat airport

Dapat je cert tuh terus lega di buatnya, bayangkan kalau tak dapat memang aku kene tiau dengan bos aku kan huahauhauahuaha


Habis semua job, lepak kejap then terus je bebudak ni hanta raku kat Senai airport sebab takut jem petang kan. Just nice sampai kul 5.30 petang cam tuh, masuk terus check in adui mak lepak kepenatan ooo. 

Duduk je dalam flight terus tidur sampai KLIA siap kena kejut lagi hahahahha

Ermm pengalaman sungguh tapi yang penting kerja siap dan enjoy pun dapat.

Nak buat lagi ke trip cam nie?

Of courselah nak kan!!!






3 comments :

Siti Rohaida Yusof said...

nasib baiklah kan ada kawan² yang sporting kat jb ni,sangat lah memudahkan kerja..
Penatlah kalau buat keje rushing macam ni...hadoii..nasib baik tak drive sendiri

~ Kisahsidairy~

Mas Zull said...

assalamualaikum CLP...seronoknya...sedap tengok cendol tu...:)
** Mama Maszull

Nurul Afifah said...

Sporting nya last minit dapat buat macam2

// afifahaddnan