MY HISTORIC MOMENTS

Monday, March 6, 2017

Nasi Kukus Ayam Dara, Sg Ramal Kajang. Murah Lagi Sedappp

Hi Korang,


Aku dah 2-3 kali pi makan kat sini tapi rasa macam malas nau nak citer.. biasalah sindrom malas tuh memang akan ada di dalam setiap blogger kan hehehhehe

So lunch ni korang makan apa?

Cam aku ikutlah nasi campur ke, nasi ayam kunyit mat rock ke, makan biskut ke kan janji makan. 

Meh aku citer kat korang pasal nasi kukus ayam dara ni. 


Banyak tempat kot jual nasi lauk ayam goreng kuah kari ni kan but normally diorang jual kat tepi jalan untuk tapau bawak balik jadi kat sungai Ramal ni ada kedai makan nasi kukus ayam dara ni. Dapatlah makan panas-panas ayam tuh. 

As usual Mr Big dan Alza geng yang kongsikan tempat makan celah-celah bedah ni. 

Kitorang pi jumaat lepas, abis solat jumaa tuh Mr Big ajak pi situ untuk makan sebab kedai makcik tepi jalan ni tutup plak. Sebab dah pukul 3 petang tak delah orang ramai lagi makan kat situ yelah lunchtime dah abis pun. 

Dah kedai nasi kukus ayam dara so makan itulah kan

Nasi yang di tanak panas-panas

Pilihan ayam goreng – yang besar

Pilihan ayam goreng – yang kecil


Kuah kari dan sambal hijau untuk tapau bawak balik, yang makan di kedai just ceduk je sendiri mengikut kadar kepedasan korang hehehhee

Nampak ni..



Awesome kan. Yang ni aku punye, kalau Mr Big nasinya menggunung macam pekerja kontrak tuh hehehehehe

Harga biasalah harga standard yang di jual di pasaran alah bukan mahal mana pun, RM6.00 – RM7.50 mengikut pilihan saiz ayam yang korang pilih. 

Mari ke

Nasi Kukus Ayam Dara
Medan Selera Adikku
Kampung Sungai Ramal Dalam, 
43000 Kajang, Selangor



Selamat menjamu selera...


2 comments :

el said...

adoii x tahan tgk ayam dia...mennyelerakan

adianiez AIDA said...

adoi la.
sedap nyer!
tak pernah singgah.
kalu lalu sg ramal, terus ke kajang / btho.
umah adik beradik.
diorang langsung tak bwk gi makan luar.
masak masak masak kat umah :)