MY HISTORIC MOMENTS

Thursday, March 30, 2017

Doodle Your Moment Bersama SHELL Malaysia, Boleh Tukar Gambar Kepada Cenderamata Esklusif

Hi Korang,


Wah doodle tu hape?

Tau tak!! Kalau tak tau ni aku bagitau lah ek

Alah doodle ni sebenarnya scribble atau contengan. Kan kalau kita time sekolah-sekolah dulu kalau boring dengar cikgu tuh membebel kat depan masa mengajar mesti kita gatal tangan contengan kat buku tuh kan. Hah itulah dia namanya doodle, kira upgade sketlah daripada di panggil conteng hehehehe

Siapa suka conteng –conteng or doodle ni, meh angkat tangan lekassssss


Jadi baru-baru ini Shell Malaysia mengumumkan kerjasama dengan Doodle Malaysia untuk satu project inisiatif yang di panggil “Doodle Your Moment" dengan tema kehidupan sebenar detik-detik menarik yang dikongsi bersama oleh rakyat Malaysia di Shell Select. By the way, best betul Shell Select Kota Damansara ni ek sebab ada selain daripada ada Deli2go, ada Tealive dan Fuel Shack. Best tuh, tak macam Shell kat umah aku ada Baskin Robbins je. Cuma kalau ada Mc Donalds sekali makin lama aku lepak kat situ kan



Aku sempat ke media launch untuk Inisiatif “Doodle Your Moment" yang bertempat di Shell Select Kota Damansara. Sebelum event start, sempat jugak comic artist dan kartunis ni melakarkan muka aku yang comey tu ek hahahaha




“We believe that everyday journeys can be made better when it is spent at Shell Select, which are one-stop havens designed to refresh our customers and alleviate their worries. By collaborating with Doodle Malaysia, we aim to give customers a once-in-a-lifetime opportunity to turn their happy moments into hand-drawn doodles, which they can take away, cherish, and keep,” kata Au Tong Sing, National Sales Manager, Shell Malaysia Trading Sdn. Bhd.

Dalam masa 7 minit je, artist ni boleh hasilkan gambar yang sebegini. Cantik kan

Team Shell Malaysia bersama Team Doodle Malaysia


Ok mari mendoodle ek hehehee

itu tangan Ruby tengah siapkan doodle dia hehehee

hah ini hasilnya, nan hado kan hahahaa

Selain daripada itu, aku sempat jugak mengasah bakat mendoodle phone case aku ni, hehehhe tengok ada bakat ke tak? Ermm hancusss hahahaaha maklumlah kita bukan orang seni pun. Sesaja je ni hah

bukan dia perasan pun si ruby ni kan

ok sebelum makan, meh wefie dulu

hah aku pulak nak pilih nak makan apa kan

Ok ok berita baik untuk korang pengunjung Shell yang setia macam aku kan hehehehe yelah isi minyak kat Shell, beli kopi kat Shell, beli karipap kat Shell, top up Touch n Go pun kat Shell pendek kata kalau Shell kat umah aku ni parkingnya banyak memang lagi lama aku melepak kat situ kan hehehe

Inisiatif ini sedang berlangsung dari 22 Mac hingga 26 April 2017, “Doodle Your Moment” akan memberikan pelanggan berpeluang berkongsi detik-detik peribadi yang mereka, seperti lepak minum kopi dengan rakan-rakan, makan aiskrim bersama keluarga di Shell Select dan upload di Instagram untuk dicoretkan kepada bentuk doodle. Bagi 100 pengguna yang gambarnya di pilih, team Doodle Malaysia akan mengabadikan gambar korang ke bentuk doodle dan di cetak untuk di jadikan cenderamata esklusif dan di hantar kepada korang tau.


Nak sertai “Doodle Your Moment” bersama Shell Select?


Senang je

1. Korang boleh berkongsi apa jua gambar korang bersama kengkawan atau keluarga korang di Shell Selest seluruh Malaysia, eh dalam kedai Shell Select la kan. 

2. Upload gambar korang di Instagram dengan hashtag #ShellKita dan tag @Doodle_Malaysia sekali tau.

3. Lagi bagus kalau korang tulis caption yang awesome lagi kreatif tak lebih daripada 40 patah perkataan.

ini adalah contoh gambar yang dihantar dan di doodle kan, cantik sehhh


Untuk info lanjut korang boleh ke website : www.shell.com.my/doodle

3 comments :

el said...

seriously!!!cute nau nau doodle ciklily tu

Mas Zull said...

assalamualaikum CLP...wah !! mmg menarik ni...:)

** Mama Maszull

Siti Rohaida Yusof said...

syokla pulak lukis2 doodle..kalau kita lukis jadi apelah gaknya
~ Kisahsidairy~