MY HISTORIC MOMENTS

Wednesday, March 15, 2017

Shelled Out Di Palm Garden Hotel

Hi Korang,


Ek aku memang tak habis-habis citer pasal makan sedap ni ek. 

Lebih-lebih lagi yang style ala-ala Shell Out ni, yelah nak masak sendiri banyak belanja dan banyak kerja nak buat so sudahnya pi makan kat kedai jelah. Ada beberapa tempat yang aku dah cuba menu Shell Out ni so pelbagai rasa ada semuanya lain di antara sama lain. 

Kali ni aku nak mencuba makan Shelled Out di Palm Garden Hotel.


La sekangkang kera je dari rumah, ni baru je dapat tau ada special ni. Sebenarnya Palm Cafe ni baru je di ubahsuai so diorang letak sekali ‘live’ cooking counter jugak. Inilah masanya untuk diorang cuba menu ni masak di depan guest. 

Nak order cam ne ?

Ishk pi je depan ‘LIVE’ cooking kaunter then order lah.






Tapi sebelum tuh pilihlah nak makan seafood apa, ada pilihan ketam, kerang, udang, lokan, kupang, lala dan tiram. Kemudian ada pilihan sayur yang ranggup seperti lada benggala, bawang, lobak merah, cendawan dan sebagainya. Lepas tu bagi tau Chef nak sos apa, ada jenis-jenis sos iaitu Black Pepper, Chinese Spicy Sauce atau Sos Sambal. 


Tengok Chef ni masak ermm sungguh-sungguh menyelerakan tekak aku yang tengah lapar time tuh hehehehe


Bagi melengkapkan hidangan Shelled Out ni, ada jugak hidangan buffet lain yang bakal menambah selera korang seperti hidangan pembuka selera, menu utama dan pencuci mulut yang enak dan manisss





Aku haruslah mencuba semuanya kan walaupun perut tak besar mane hehehehehhe

Tengok deko cafe ni ek




Promosi Shelled Out ni boleh di dapati setiap hari pada waktu makan tengahari (pada Isnin-Jumaat) dan makan malam (Ahad hingga Khamis) pada harga RM78.00 nett (lunch) dan RM90.00 nett (dinner)

So apa lagi, mari kita reramai cuba di


Palm Cafe
Palm Garden Hotel
(Resort Villa Golf Course Development Sdn Bhd)
IOI Resort City
62502 Putrajaya

Tel: 603 8943 2233
Fax: 603 8943 1122


Ok Selamat Menjamu Selera semuanya… agak-agak kalau aku ajak pi makan korang nak ikut tak ? hehehehehe....





3 comments :

Sally Samsaiman said...

fuhhh! sedapnya nampak...semua fresh je kan!

puanbee said...

" agak-agak kalau aku ajak pi makan korang nak ikut tak ? hehehehehe...."


jangan agak2 kak , saya sudi .. huwaaa geram nya tengok

Umminani said...

pergi malam best juga yer. boleh try nnt