Tuesday, March 21, 2017

Makan Chinese Food Di DYNASTY Restaurant, Renaissance Kuala Lumpur Hotel

Hi Korang,

Chinese food ermm payah nak jumpa kalau tak betul-betul cari, especially yang ada ala-ala Cantonese style kan. Nak plak time lunch, nak bawak client melayu pi makan mana pulak nak cari ek

Di sebabkan itu, Dynasty Restaurant di Renaissance Kuala Lumpur Hotel mengambil inisiatif untuk menukar restoran cina kepada restoran pork-free dan proses samakannya berlangsung beberapa minggu sebelum restoran ini di buka kepada para tetamunya. 


Restoran ini diterajui oleh pemenang anugerah Executive Sous Chef Kok Chee Kin yang menawarkan pelbagai jenis hidangan aunthentic Cantonese samaada ala carte menu mahupun hidangan dimsum. 

Para tetamu boleh memilih dari pembuka selera berkonsep barbeku dan panggang termasuklah sup dan makanan laut bersama-sama dengan hidangan ayam dan sayur-sayuran dan boleh dihidangkan didalam claypot yang senantiasa panas.


Kata Chef Kok Chee Kin, "Cantonese cuisine is famously subtle and the cooking techniques are kept simple - steaming, braising or frying and some of the processes that go in a dish are known to be complex. Guests dining at Dynasty will be treated to an interesting array of dishes that is light on the palate while emphasizing on a distinct primary flavour of the main ingredients used."

Diantara hidangan yang menjadi santapan kitaorang hari tuh adalah:-


3 Fried Dim Sum

Pan seared Shanghai dumplings 

Crispy chive biscuit filled with shrimps 

Crispy prawn toast with sesame


3 Steamed Dim Sum 

Steamed buns with custard 
Green dragon chive dumplings
Minced chicken dumplings topped with dried scallops


Appetizer

Deep fried oyster

Barbecue

Barbecued chicken with glazed honey sauce

Seafood Favorites

Baked cod Portuguese style

Poultry

Aromatic duck breast with tea leaf

Beef, Venison & Lamb

Oriental grilled lamb with Mongolian sauce, sauteed greens & diced mango

Claypot 

Poached fish fillet with ginger soup and chili in claypot

Dessert

Sweetened mango puree with sago and pomelo

Ermm semuanya tempting kan, aku masa tulis entry ni pun still terasa-rasa lagi keenakkan kesemua hidangan ni tau hauhauhaua rasa cam nak repeat balik makan kat sini je lagi.

Dengan kapasiti tempat duduk sebanyak 168 dan 3 bilik makan peribadi, Dynasty Restoran ini dibuka setiap hari untuk makan tengahari dari 12.00 tengahari ke 2.30 petang dan makan malam dari 6.30 petang hingga 10.30 mlm. Sarapan pagi Dim Sum dihidangkan dari 9.30 pagi ke 2.30 petang pada hari Ahad dan cuti umum. Dengan 3 bilik makan peribadi, apabila dibuka ianya mempunyai kapasiti tempat duduk untuk 80 orang. 

Ia adalah sebuah tempat yang sempurna untuk perkahwinan yang eksklusif, menyambut hari lahir untuk yang teristimewa, Sambutan Ulang tahunnya yang bagi orang-orang tersayang, perayaan bulan penuh bagi orang-orang baru atau apa-apa perjumpaan.

Jom kita ke:

Dynasty Restaurant,
East Wing Level 1,
RENAISSANCE KUALA LUMPUR HOTEL 
Corner of Jalan Sultan Ismail & Jalan Ampang 
50450 Kuala Lumpur

Tel: 03 2716 9388 


Facebook : www.facebook.com/DynastyKL
Instagram : Dynasty_KL


Ermm selamat menjamu selera semuanye.....



2 comments :

Mas Zull said...

assalamualaikum CLP...wah !! masuk sini tengok makanan semuanya sedap2 belaka la...bila la boleh dpt mkn sedap mcm CLP ni...
** Mama Maszull

ArELeEz said...

ok, dah jot down utk masuk dlm port mkn cadangan for our next honeymoon. konsep honeymoon: food hunting. ha3..