Thursday, June 16, 2011

Subway @ Sunway

Hi Korang,

Last friday, sebelum ktorang masuk ke Sunway Amphitheatre untuk tengok Magical Musical sempat jugak ktorg melepak kat Subway Restaurant dalam Sunway Piramid ni kan. Yelah mana boleh bawak makanan luar masuk Sunway Lagoon kan.


Subway ni actually restoran makanan sihat, makanan untuk orang diet lah kiranya. Bukanlah aku nak berdiet ke apa tapi restoran ni sememangnya paling cepat sekali nak dapat makanankan. Kita order je roti apa yang kita nak, then kita pilih je nak letak apa dalam roti tuh, nak sayur banyak ke, tak nak bawang ke, sos plak bermacam rasa pun kita boleh pilih. Soft drink boleh refill but each refill bayar seringgit je. Murah kan.

Mushroom Soup yang pekat dan sedap


Aku pilih Chicken Teriyaki. Tengok sayurnya banyak kan.

Khasiat mentekedarah Subway Sandwich ni ialah :-

a) To Reduce Fat and Calories
Bahan yang digunakan rendah kalori dan lemak. Sayur2 plak segar. Ada jeruk2 lagi kan

b) To Reduce Sodium
Tak banyak sodium dalam bahan yang digunakan. Sos plak yang jenis membakar lemak punya  

c) To Increase Fiber
Boleh mintak untuk letak sayur sebanyak mungkin yang korang suka tau

Hah mesti korang2 yang nak kurus tuh, teruja nak cuba Subway ni kan. Aku suggest korang try Subway Sandwich Club. Ermm intinya memang powerlah sedapnya. Alah bukan mahal sangat pun.

Kalaulah Subway ni ada kat Nilai, confirm hari2 aku bedal ni time lunch.


7 comments:

hazman aka species1980 said...

Tu la kan...tak pun ko belanja je aku kat ICE ROOM NILAI tu pun okey gak....hehehe

sW33tdARLiNG said...

penah try chicken terayaki tuu.. sedap!

Mama Zharfan said...

tak pernah try tapi teringin nak try hehe nampak sedap tu

Nava Krishnan said...

One of my fav place, buy from the subang jaya outlet most of the time.

KiD said...

chicken teriyaki ada promo untuk hari ahad kan? tapi aku suka BMT lagi.. dengan roti parmesan.. :)
KFC Pockectful dan GCB Mc Donalds

syrupmasin said...

lapa pulak tengok makanan malam2 nih :D

Long Haffiz Long Hassan said...

hahaha
aku ka sini setiap hari duk makan subway
muak jadinya

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails